Carsten Christensen er efter mange år som finansdirektør blevet administrerende direktør i Stibo fra januar 2019.

Carsten Christensen er efter mange år som finansdirektør blevet administrerende direktør i Stibo fra januar 2019. Pressefoto

Regnskab: 225 år gammel Aarhus-virksomhed omsatte for 1,8 milliarder

Stibo koncernen har øget omsætningen med 130 millioner kroner

Efter et par år med faldende omsætning går det igen den 'rigtige' vej for en af byens store virksomheder, Stibo koncernen, der har hovedsæde ud til Ringvej Syd i Højbjerg.

Stibo havde i regnskabsåret 2018/2019 en omsætning på godt 1,8 milliarder kroner og overskud på 23 millioner kroner.

”Vi er tilfredse med en omsætningsfremgang på godt 130 millioner kroner. Vores overskud er også tilfredsstillende, særligt set i lyset af en global tendens, hvor kunderne i vores softwareselskaber går fra at købe licenser på software til at abonnere på software. Det giver os på den lidt længere bane meget store fordele i form af mange flere tilbagevendende indtægter, som styrker os. Her og nu betyder det imidlertid, at både en del af omsætningen og indtjeningen bliver ’skubbet’ ud i fremtiden,” siger administrerende direktør Carsten Christensen i en pressemeddelelse fra Stio.

225 år

Det hele begyndte for 225 år siden i 1794 med trykkeriet Aarhuus Stiftsbogtrykkerie, og produktion af fysiske marketingmaterialer står fortsat for en stor del af omsætningen via selskaberne Color Print, Stibo Graphic og Distribution Plus samt flere selskaber i Sverige. De er samlet i selskabet Stibo Complete, der har omkring 500 medarbejdere i Skandinavien og omsatte for godt en milliard i det netop afsluttede regnskabsår.

De to andre store hovedselskaber i koncernen er Stibo Systems og CCI, der leverer og udvikler software. Stibo Systems hjælper virksomheder med at sætte struktur på deres information om kunder, produkter og leverandører (Master Data Management). Det er et marked i vækst, og Stibo Systems fik i det forgangne år rekordmange nye kunder, balndt andet indenfor sportsbeklædning og retail, og øgede omsætningen med 46 millioner til 654 millioner.

"Vi investerer massivt i fremtidens marked for Stibo Systems. Både med hensyn til nye produkter, salg og marketing. Det har blandt andet medført, at Stibo Systems nu har over 600 medarbejdere verden over. Vi vil ganske enkelt være kendt som en af de virksomheder, der ligger helt i toppen internationalt med hensyn til at strukturere og skabe transparens i data - blandt andet for detailhandlen. Detailhandlen investerer intensivt nu og i årene frem, og vi har de helt rigtige kompetencer og referencer,” siger koncerndirektør Carsten Christensen.

Det tredje hovedselskab, CCI, har i mange år været teknologipartner for nogle af verdens største mediehuse og Børsen og JP/Politikens Hus i Danmark, som Lokalavisen Aarhus hører under, så denne artikel bliver skrevet i et system udviklet af CCI, der omsatte for 157 millioner kroner.

Stibo koncernen forventer at øge omsætningen i det kommende år til 1,9 milliarder kroner.

jr

Publiceret 02 July 2019 00:00