Flere steder i kommunen er der ophobninger af indberetninger fra cyklister, der er utrygge. Foto: Adobe Stock/Google Maps

Flere steder i kommunen er der ophobninger af indberetninger fra cyklister, der er utrygge. Foto: Adobe Stock/Google Maps

Interaktivt kort:

Her er de aarhusianske cyklister utrygge

Data fra Cyklistforbundet viser, at der er flere steder i Aarhus, hvor den er helt gal med utrygheden for de aarhusianske cyklister

Af
Danni Paulsen

Går Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, og keder sig lidt, og har han en stor pose penge, der brænder i lommen, så er der nok at gå i krig med på trafiksikkerhedsfronten hvad angår cyklisterne i Aarhus.

Cyklistforbundet har netop offentliggjort data fra en undersøgelse, hvor cyklister over hele landet har meldt ind med, hvilke steder de føler, det er utrygt at færdes på cykel.

Og det er rigtig mange indberetninger fra Aarhus Kommune.

"Undersøgelsen dokumenterer, hvad vi har sagt i flere år. Der er behov for massive investeringer i cykelinfrastrukturen i Danmark. De mange indberetninger er skræmmende læsning. Folk er dybt bekymret for liv og førlighed. Mange steder henvises der til tidligere ulykker, hvor cyklister er dræbt eller kommet til skade," siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet, i en pressemeddelelse.

Frygt i Aarhus S

Den skræmmende læsning findes også blandt de over 200 indberetninger i Aarhus. Blandt andet syd for Solbjerg ved Nordvejen, hvor en forælder advarer om farlige cykelforhold.

"Hurtig trafik. Høj hæk og kuperet terræn giver dårlig oversigt. Min datter blev dræbt her," advarer en forælder og henviser øjensynligt til en ulykke i 2016, hvor en 15-årig pige blev dræbt ved et sammenstød med en motorcyklist.

Ulykken skete i kort afstand fra den strækning, aarhusianerne advarer suverænt mest mod at cykle på i Cyklistforbundets undersøgelse.

Hele 30 indberetninger er der på vejene mellem Tranbjerg og Solbjerg. Flere skriver, at det er med livet som indsats at cykle på Landevejen og Gammel Horsensvej, hvor biler, busser og lastbiler må køre 80 km/t, og hvor cyklisterne ikke har en cykelsti at køre på.

"Der er ingen sikker måde at cykle fra Solbjerg til Tranbjerg på uden at sætte sit eget og sine børns liv på spil," skriver en borger.

"Det er ord som "MEGET FARLIG OG MED STOR RISIKO FOR PERSONSKADE", der kan bruges om strækningen imellem Solbjerg og Tranbjerg. Ordet "utryg" er et vagt udtryk for, hvor skræmmende det kan føles at på køre cykel på denne strækning, hvor der ikke er plads til cyklisterne, og bilerne kører MEGET stærkt. Bare Aarhus Kommune vil prioritere at lave den cykelsti," skriver en anden.

Behov for cykelstier

Undersøgelsen afslører, at den er gal med trafiksikkerheden for de bløde bilister flere steder i kommunen. I Gellerup ved den nyanlagte Karen Blixens Vej undrer man sig over, at der ikke er anlagt cykelsti.

Også på Nørre Allé i centrum, hvor bilister og cyklister deler vejen efterlyses der en opdeling. Det samme er tilfældet i området ved Park Allé, Banegårdspladsen og M.P. Bruuns Gade.

Sådan er der flere små ophobninger af røde markeringer på nedenstående kort, hvor du kan gå på opdagelse i kommunen og se, hvor cyklisterne føler sig utrygge.

Publiceret 01 July 2019 19:00