Jacob Bundsgaard glæder sig over, at Nicolai Wammen er ny finansminister

Jacob Bundsgaard glæder sig over, at Nicolai Wammen er ny finansminister Arkivfoto.

Bundsgaard inden vigtige ministermøder:

Nicolai Wammen er en afsindig dygtig forhandler

Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), glæder sig over, at partifællen og vennen Nicolai Wammen er blevet udnævnt til finansminister og ser frem til at forhandle kommunernes økonomi på plads med ham

Af
Jonas Wrede Hansen

Politik Det bliver to aarhusianere, der inden længe skal sidde over for hinanden for at diskutere kommunernes økonomi, og de to aarhusianere kender hinanden særdeles godt. For med torsdagens udnævnelse af Nicolai Wammen som ny socialdemokratisk finansminister betyder det, at Jacob Bundsgaard (S) i sit virke som formand for Kommunernes Landsforening, KL, skal forhandle med sin tætte partifælle.

Det glæder Aarhus-borgmesteren, som godt kan se fordele i, at de to socialdemokrater kender hinanden godt, men han er ikke helt sikker på, at det nødvendigvis virker i de kommende økonomi-forhandlinger.

"Det er jo altid en fordel at have gode personlige relationer. Vi vil formentlig nogle forskellige ting, når det handler om eksempelvis at forhandle kommunernes økonomi, og der ved jeg ikke, om det en fordel at sidde overfor Nicolai Wammen. Han er en afsindig dygtig forhandler, så jeg kommer til at skulle stå tidligt op og gøre mig umage, så jeg kan sikre nogle gode rammer for kommunerne," fortæller Jacob Bundsgaard til Lokalavisen Aarhus.

Godt valg for Aarhus

Men når det er sagt, så er Jacob Bundsgaard sikker på, at Nicolai Wammen er den helt rette til at sidde på en af de mest magtfulde minister-poster.

"Han er knusende dygtig. Det tror jeg, de fleste anerkender. Jeg synes, det er et helt naturligt valg, at han bliver finansminister," fortæller han.

Nicolai Wammen var borgmester i Aarhus fra 2006 til 2011, hvor han overlod posten til Jacob Bundsgaard for at stille op til Folketinget. Den nuværende Aarhus-borgmester tror, at det er godt for byen, at det bliver en aarhusiansk politiker med borgmester-erfaring, der skal sidde med ansvaret for landets finanspolitik .

"Det er et godt valg for både Aarhus og for Danmark. Særligt det, at vi får en finansminister, som ikke kun har en årelang politisk erfaring, men også erfaring fra en stor drift og administration som en kommune. Det betyder, at man ikke alene ser det hele højt oppe fra i helikopteren, men også ved, hvilken betydning beslutningerne har for medarbejdere og borgere. Det er en styrke hos en finansminister," fortsætter Jacob Bundsgaard til Lokalavisen Aarhus.

Er klar til at mødes

Jacob Bundsgaard, som jo også er KL-formand, er klar til meget snart at mødes med Nicolai Wammen for at få kommunernes økonomi på plads. På grund af valget og den lange regeringsdannelse er det hele nemlig blevet forrykket lidt. Dermed ved landets offentlige institutioner endnu ikke, hvad de har at gøre med i det nye budgetår, og det giver for meget usikkerhed, påpeger Aarhus-borgmesteren.

Han er dermed klar til at sætte sig over for sin tætte partifælle.

"Vi er klar til at forhandle, når finansministeren lige har sat sig i sædet og fået et overblik over, hvordan det hele ser ud," fortæller Jacob Bundsgaard, der gerne ser det ske i løbet af de kommende dage, men han tror dog først, at det er realistisk på den anden side af sommerferien.

Publiceret 27 June 2019 14:18