Foto:

Foto: Daniel Karmann / AP / Ritzau Scanpix

Store medier boykotter Volbeat-koncerten i Aarhus

Ekstra Bladet har ikke fået adgang til lørdagens Volbeat-koncert på Ceres Park, hvilket får andre danske medier til at boykotte koncerten i sympati

Af
Jonas Wrede Hansen

Når det danske superband Volbeat lørdag går på scenen til sommerens store udendørs-koncert på Ceres Park i Aarhus, så bliver det uden en række store danske medier på lægterne. Selvom der ellers er tradition for, at medier anmelder koncerter i Danmark, så bliver det altså ikke tilfældet ved lørdagens koncert. Årsagen er, at Ekstra Bladet er blevet nægtet adgang af Live Nation, der arrangerer koncerten. Det skriver Ekstra Bladet.

Det blev mediet også i 2017 sammen med metal-mediet Devilution, og dengang valgte Ekstra Bladet sammen med BTMX, Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske og Devilution at sende et åbent brev til det danske band, hvori det blev gjort klart, at medierne ikke ville finde sig i at blive udelukket fra koncerter. Samtidig proklamerede de selvsamme medier, at man ikke ville anmelde Volbeats koncerter, så længe enkelte medier blev nægtet adgang.

De samme medier vælger ifølge Ekstra Bladet derfor også at blive væk fra lørdagens koncert i Aarhus, hvor Gaffa og Poplish.dk ligeledes bliver væk af samme årsag.

"Jeg er trist over at se en gentagelse af, at man udelukker dele af pressen, men det er omvendt rart at konstatere, at pressen står sammen," siger Ekstra Bladets chefredaktør, Karen Bro, til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet tror, at Volbeat ikke ønsker dem ved koncerten på grund af kritiske artikler fra mediet omhandlende bandet.

Lokalavisen Aarhus plejer også at anmelde koncerter i byen, men vil heller ikke være at finde ved lørdagens koncert. Avisen vælger at bakke op om den fælles boykot.

Volbeat består i dag af Michael Poulsen på vokal og guitar, Rob Caggiano på guitar, Kasper Boye Larsen på bas og Jon Larsen på trommer. Koncerten på Ceres Park er bandets første stop på vejen på en større Europaturné.

Volbeat på Ceres Park

Lørdag 29. juli.

Magtens Korridorer og Anthrax står for opvarmningen

Volbeat forventes at gå på scenen klokken 20.10

Koncerten foregår udendørs

Publiceret 27 June 2019 06:57