Presefoto

Stort og unikt boligbyggeri på vej i ny Aarhus-bydel

93 boliger fordelt på i alt 9.500 kvadratmeter er på vej i Nye

Der bliver opført nye boligprojekter flere steder i Aarhus og omegn. Og i en nye Aarhus-bydel, som meget passende har fået navnet Nye, er ingen undtagelse. Om kort til begynder et unikt byggeri af 93 ejerlejligheder, som varierer i højden fra en til fire etager. Byggeriet, der har fået navnet Sneglehusene, er tegnet af Bjarke Ingels Group, og Cj Group A/S har netop indgået totalentreprisekontrakt på projektet, hvor Tækker Group A/S er bygherre. Det oplyser det aarhusianske entreprenørfirma Cj Group selv i en pressemeddelelse.

Bebyggelsens spiral brydes på udvalgte steder, så gårdhaven både visuelt og fysisk bliver forbundet til naboerne og det grønne område.

Cj Group har været involveret i udarbejdelse af dispositionsforslag på Sneglehusene og bidraget med økonomisk og byggeteknisk sparring.

Pressefoto

Jørn Tækker, ejer af Tækker Group A/S, er helt utraditionelt gået ind i byudvikling. For cirka 10 år siden købte Jørn Tækker de første jordarealer til byen, og han har siden drømt store tanker om fællesskab, grøn omstilling og deleøkonomi på hidtil usete måder.

”Jeg har helt bevist valgt både store og mindre arkitektfirmaer til Nye, og entreprenørerne er også forskellige. Mit foreløbige indtryk af samarbejdet med Cj Group er yderst positivt. Det er faktisk et af de bedste forhandlingsforløb, jeg har været med til. Vi mærker et klart ønske om at lave et optimeret byggeri, der både tilfredsstiller BIG og os, og vi oplever ikke den sædvanlige entreprenørrolle, hvor alt udmyntes i penge ved selv små ændringer. Jeg håber og tror, at byggeprocessen bliver ligeså god, for så har vi fundet en entreprenør, vi gerne vil samarbejde med i fremtiden,” siger Jørn Tækker i pressemeddelelsen.

Sneglehusene har forventet byggestart senest november 2019 og forventes at stå færdig i sommeren 2021.

jwh

Om Nye

Nye er en helt ny og anderledes bydel, der udfolder sig over 1.500.000 etage m2 tæt på Aarhus. Med udsigt til Egå Engsø vokser byen stille og roligt frem. Den skal være bæredygtig i såvel miljømæssig, økonomisk som social forstand, og der er planlagt 8-10.000 boliger med 15-20.000 indbyggere i 7 bydele. Beboerne skal køre i delebiler eller tage Letbanen, haverne skal være fælles og indgå i utraditionelle fællesskaber, og byen skal have flytbare boliger til allergikere.

Publiceret 25 June 2019 08:05