Privatfoto

Privatfoto

Rektor utilfreds med 'kække' Risskov-studenters bannere

Studenter fra Aarhus Handelsgymnasium gav den fuld gas med et kvindenedsættende banner til deres studenterkørsel

Rettelse: Artiklen er blevet opdateret, efter Lokalavisen Aarhus af Aarhus Handelsgymnasium blev gjort opmærksom på, at kun et enkelt banner fra artiklen er lavet af elever fra gymnasiet. Derfor er overskriften blev rettet, og det samme er artiklen, så det fremgår tydeligere, at der blot er tale om et enkelt banner fra Aarhus Handelsgymnasium i Risskov.

Vognbanner kreeret af elever på Aarhus Handelsgymnasium i Risskov fik flere mennesker op i det røde felt, da Instagram-profilen Anders Hemmingsen forleden delte billeder af bannere fra forskellige gymnasier.

Hemmingsen, der har over 820.000 følgere, delte billederne i en såkaldt story, men det kom rektoren på skolen for øje, og han sendte derfor en mail ud til eleverne, hvor han opfordrede dem til ikke at benytte banneret og fjerne billederne fra de sociale medier.

"Det er over stregen og sætter gymnasiet i et dårligt lys," skrev han ifølge bt.dk.

På banneret var der skrevet et grænseoverskridende rim, som især havde nedsættende budskaber om elevernes kvindelige medstuderende.

"Vi fik det bedste snit på kloden, efter pigerne tog censor til roden," sådan lød teksterne på banneret fra Risskov.

"For kækt"

Problemet for Aarhus Handelsgymnasiums rektor er, at han ikke har nogen beføjelser over, hvad eleverne gør i deres fritid, og derfor kan han ikke tvinge dem til noget.

Hvilket eleverne også ved.

"Det er i orden, rektor kommer med en udmelding om, hvad han synes, der er godt for hans skole, men at vi ikke tager det til os, det er vores valg," siger en af eleverne bag bannerne, 19-årige Oliver Vigsø fra 3.M, til bt.dk.

Han siger til mediet, at banneret blev lavet i fællesskab med pigerne i klassen, og at der ikke var vrede over teksterne internt i klassen .

Ydermere forklarer han, at budskabet med teksterne var at vise, at krænkelseskulturen er gået for vidt.

Rektor Michael Jensen fastholder dog, at banneret var over grænsen, selvom teksterne var skrevet for sjov.

"Jeg synes, det er for kækt. Det er ikke det, vi vil være kendt for. Jeg håbede, de ville lytte, for jeg synes ikke, ordvalget var særligt passende," siger rektoren til bt.dk.

dp

Publiceret 25 June 2019 14:25