Præsteklumme:

Få en gratis rejse!

Af
sognepræst Christina Holm Egelund

Skjoldhøj

præsteklumme Forleden dag blev jeg inviteret på en rejse. "Få en gratis rejse" stod der på min mobiltelefon. "Destination: Bloksbjerg. PS. Husk kosten!"

Det er et godt tilbud, for lidt heks (eller trold) er vi vel alle sammen? Og nu tænker jeg ikke på de hekse, vi møder til fastelavn og halloween.

Jeg tænker heller ikke på de stakkels kvinder, som kirkens mænd fik brændt på bålet i en af de sorte perioder i kirkens historie.

Nej, jeg tænker på heksen i os alle sammen. Alt det onde og mørke. Alt det i os, som er med til at ødelægge livet, fællesskabet og lyset. Det kan være egoismen, hadet eller fordommene, som er med til at skabe splid i mellem mennesker.

Lad os sende alt det ad Bloksbjerg til og i stedet koncentrere os om det, der spreder lys og varme.

Og her kan vi lære meget af et bål!

For måske er ildens fascinationskraft ikke, at ilden fortærer og brænder op, som vores Sankt Hansbål gør på en midsommeraften, men snarere at mens bålet brænder, så giver det lys og varme fra sig.

På samme måde er det forunderligste af alt, at vi er til og verden er til. Så lad os alle glæde os ved midsommeren, ved bålets varme og lys - og over rejsen, som vi deler med hinanden i det hele taget – helst uden kost!

Rigtig glædelig Sankt Hans - og god sommer!

Publiceret 22 June 2019 07:00