39-årige Chris Christoffersen stoppede for over en måned siden sin karriere, og nu vil han bruge sin tid på sit fuldtidsarbejde og på at undgå at få kageform, som han fortæller.

39-årige Chris Christoffersen stoppede for over en måned siden sin karriere, og nu vil han bruge sin tid på sit fuldtidsarbejde og på at undgå at få kageform, som han fortæller. Foto: FotoTrine, Vildmedfoto.dk

Kæmpe går på pension:

"Der skal ikke gå kageform i den"

Det er over en måned siden, at Chris Christoffersen stoppede sin karriere som professionel basketspiller, og han ser tilbage på en fantastisk tid med store oplevelser

Af
Martin Jørgensen

BASKET Mandag 9. maj sluttede en gloværdig karriere for basketfyrtårnet Chris Christoffersen, og fire dage forinden kunne han lade sig tiljuble på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen, hvor Bakken Bears hører til.

"Det var en helt fantastisk følelse at stå derinde og blive hyldet foran så mange mennesker, der har fulgt mig i flere år. Men der var også en lidt speciel fornemmelse, for jeg er også glad for, at det kapitel er afsluttet, og at der nu starter et nyt," fortæller det danske basketikon, der er indehaver af flest point og flest kamp for Bakken Bears.

Det er over en måned siden, at den 218 centimeter høje mand stoppede sin karriere, og der har ikke været tid til at læne sig tilbage og lave ingenting, for ved siden af basketball har han haft et fuldtidsjob som tekniker for StayOnline, der reparerer Mac-produkter for Humac.

"Det har været fint at leve uden basket i et stykke tid nu, og det føles faktisk som at have sommerferie, fordi jeg både spillede basket på deltid og arbejdede på fuldtid."

DM-guld og stærke bånd

Selvom basketkarrieren er fortid for Chris Christoffersen, så er den langt fra glemt, hvor flere oplevelser har sat sig fast i hukommelsen.

"Det, der står klarest for mig, er alle venskaberne og de bånd, man har skabt, som er helt unikke. Rent sportsligt må det være det første mesterskab og turen i Europa herefter, som har været den største oplevelse med Bakken," fortæller den nu pensionerede basketspiller, der er yderst tilfreds med at slutte sin karriere af med DM-guld.

39-årige Chris Christoffersen stoppede for over en måned siden sin karriere, og nu vil han bruge sin tid på sit fuldtidsarbejde og på at undgå at få kageform, som han fortæller.

39-årige Chris Christoffersen stoppede for over en måned siden sin karriere, og nu vil han bruge sin tid på sit fuldtidsarbejde og på at undgå at få kageform, som han fortæller. Foto: FotoTrine, Vildmedfoto.dk

"Jeg havde joket med sportsdirektøren om, at hvis vi tabte finalen, så ville jeg tage et år mere," lyder det kækt fra Chris Chrstoffersen, som efterhånden har vundet 10 mesterskaber med den aarhusianske klub, og det gør ham stolt.

"Det er altid bedst og sjovest at slutte af som vinder, og det er en god bonus at få i sin sidste sæson."

Bliver i Aarhus

Chris Christoffersen har tænkt sig at holde den fysiske form ved lige, nu hvor de orange bolde er lagt på hylden.

"Jeg er personlig træner i et træningslokale, så jeg har mulighed for at holde mig i form. Der skal jo helst ikke gå for meget kageform i den," lyder det grinende fra den karismatiske mand, der er født på Bornholm, men efterhånden har boet mange år i Aarhus, og nu har adresse på Marselis Boulevard, hvor han bor i en lejlighed.

"Planen er, at jeg bliver boende her, for jeg trives og har det fantastisk ved at have en base her," lyder det fra Chris Christoffersen, som endnu ikke fastlagt, hvad der skal ske i fremtiden, og det er helt bevidst.

"Jeg tror, at det er vigtigt, at man fokuserer på nuet, for det er lige så vigtig, som at have en masse mål og ambitioner for fremtiden. Så jeg tager det hele, som det kommer og har fokus på det, jeg har nu," understreger Chris Christoffersen.

Chris Christoffersen

  • Fødested: Hasle, Bornholm
  • Højde og vægt: 218 centimeter og 132 kg.
  • Skostørrelse: 52,5
  • Position på banen: Center
  • Vandt DM-guld 10 gange, DM-sølv fire gange, syv pokaltitler og to europæiske semifinaler
  • Nåede at spille basket i USA, Italien, Finland, Sverige, Australien og Danmark

Publiceret 22 June 2019 08:00