Holger Lyngklip Strøm frygter, at der sker voldsomme ulykker i Brabrand, hvis der ikke gøres noget for at stoppe vanvidskørslen.

Holger Lyngklip Strøm frygter, at der sker voldsomme ulykker i Brabrand, hvis der ikke gøres noget for at stoppe vanvidskørslen. Arkivfoto.

Fællesrådsformand:

Mere politi på vejene fjerner ikke vanvidskørslen

Holger Lyngklip Strøm, formand i Brabrand-Årslev Fællesråd, håber på bedre veje, som skal få bilister til at sætte farten ned

Trafik Flere personer i den lukkede Facebook-gruppe 'Brabrand Beboerne' skriver, at de har oplevet bilister køre vildt i Brabrand. Det har Holger Lyngklip Strøm også. Han er formand i Brabrand-Årslev Fællesråd og har i længere tid haft fokus på trafikken i Brabrand.

"På J. P Larsens Vej ser vi det jo dagligt. Det er den udfordring, vi lever med herude," fortæller han til Lokalavisen Aarhus.

Derfor har han været i kontakt med Aarhus Kommune for at få gjort trafikken mere sikker i Brabrand.

"Der kommer cykelstier på Hejredalsvej, som også er en vej, hvor der bliver kørt stærkt. Vi har gjort kommunen opmærksom på J. P. Larsens Vej, men jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske," fortæller Holger Lyngklip Strøm og tilføjer, at han føler, at kommunen gerne vil gøre noget for de trafikale problemer i området.

Bedre indrettede veje

Ifølge Holger Lyngklip Strøm er det nemlig vejene, man skal ændre på, i stedet for at sætte mere politi på vejene.

"Flere politipatruljer på vejene hjælper måske nogle enkelte gange, men det er ikke det, der gør forskellen. Det hjælper ikke at slå nogen oppe i hovedet. Der kommer altid en episode med en 'testosteron-pumper', som er ligeglad. Det vil i stedet hjælpe at få indrettet vejene noget bedre, så det ikke er muligt at køre ræs på dem," fortsætter fællesrådsformanden som oplever, at flere bilister især trykker speederen i bund på J. P. Larsens Vej.

"Der bliver kørt meget hurtigere, end det tilladte. Man må køre 50 kilometer i timen, men kører man med den fart, så bliver man 90 procent af gangene overhalet," fortæller Holger Lyngklip Strøm, som frygter, at der snart sker voldsomme ulykker, hvis der ikke bliver gjort noget med vejene.

"Pilen peger også mod os selv"

Fællesrådsformanden fortæller desuden, at der også bliver kørt for stærkt oppe ved Engdalsskolen, og han tror, at det oftest er folk fra området, der ikke kan finde ud af at følge fartreglerne.

"Det er ikke altid folk udefra. Pilen peger også mod os selv. Ved skolen er det jo forældre, der skal aflevere børn. Det er altså Brabrands egne beboere," fortæller han og gør det endnu en gang klart, at det er vigtigt, at der bliver gjort noget for at sænke farten på vejene.

"Vi er bare glade for, at der ikke er sket alvorlige ulykker endnu, men det kan der hurtigt gøre, hvis der ikke bliver gjort noget ved problemet."

Publiceret 22 June 2019 09:00