En psykolog tager i øjeblikket temperaturen på trivslen hos Flying Superkids-gymnasterne for at undersøge, om der er ting, der skal ændres ude på Gymnastikgården i det vestlige Aarhus. Foto:

En psykolog tager i øjeblikket temperaturen på trivslen hos Flying Superkids-gymnasterne for at undersøge, om der er ting, der skal ændres ude på Gymnastikgården i det vestlige Aarhus. Foto: Rune Evensen/Ritzau Scanpix

Psykolog undersøger miljøet hos Flying Superkids

Ekstern psykolog er i gang med en anonym trivselsmåling blandt børnene på Gymnastikgården i Aarhus V

Af
Jonas Wrede Hansen

Trivsel Efter Lokalavisen Aarhus sidste år bragte historien om to tidligere Flying Superkids-gymnaster, der i slutningen af 1980'erne og starten af 1990'erne følte, at de blev udsat for et kæmpe svigt på det populære elitehold, er trivselsindsatsen på Gymnastikgården blevet udvidet. Siden december sidste år har en psykolog således været i gang med en undersøgelse, der skal klarlægge, hvordan børnene hos Flying Superkids går rundt og har det.

Resultaterne for undersøgelsen er endnu ikke klar, men direktør for Flying Superkids, Søren Stoklund, er sikker på, at børnene på Gymnastikgården i det vestlige Aarhus har det godt. Faktisk forventer han, at trivselsmålingen bliver tæt på perfekt.

"Det var kun en håndfuld børn for 25 år siden, der havde en dårlig oplevelse herude. Tiderne har ændret sig, men derfor er vi stadigvæk opmærksomme på, at hvis der ikke er det ene galt, kan der være det andet galt," fortæller han til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

"Vi vil være de absolut bedste, og vi vil være de mest proaktive. Derfor vælger vi at tilknytte en ekstern psykolog til at lave en trivselsmåling herude."

Har stort fokus på trivsel

Søren Stoklund forklarer, at hele setuppet omkring Flying Superkids er anderledes sammenlignet med, hvordan det var i den periode, hvor de to tidligere gymnaster følte sig svigtet på holdet. De seneste syv år har Gymnastikgården eksempelvis haft en psykoterapeut tilknyttet for blandt andet at have fokus på børnenes trivsel. Samtidig afholder ledelsen flere gange årligt samtaler med Flying Superkids-gymnasternes forældre, som både foregår i plenum samt som klassiske skole-hjem-samtaler.

(Artiklen fortsætter under billedet)

I syv år har den tidligere professionelle håndboldspiller Søren Stoklund været direktør for Flying Superkids.

I syv år har den tidligere professionelle håndboldspiller Søren Stoklund været direktør for Flying Superkids. Foto: Jonas Wrede Hansen

"Man kan ikke undgå at se, hvis der er nogen, der ikke er en del af fællesskabet. Hvis der er det mindste, så har vi hele tiden en dialog med forældrene," fortæller Søren Stoklund.

Men hvad nu, hvis børnene går og putter med det?

"Det kan jeg slet ikke se, at de kan gøre. Vi har lige været i Esbjerg, hvor vi var 60 mand på en teltplads. Der er 12 forældre og 15 i staben med. Du ser grupperne, og du bor i den samme vogn med børnene. Jeg må ærligt indrømme, at det vil komme som en overraskelse for mig, hvis det er, at der kommer noget frem i trivselsmålingen," fortsætter Flying Superkids-direktøren.

Anonym undersøgelse

Selvom resultaterne fra psykologens trivselsmåling bliver sådan, som Søren Stoklund forventer, så betyder det dog ikke, at man ikke vil gøre brug af psykologen igen i fremtiden.

"Hvis vi finder ud af, at alt er godt, så kan det godt være, at vi gerne vil lave en trivselsmåling igen på de samme parametre, men at der går et, to eller tre år. Det kommer an på, hvad psykologen vurderer," fortæller han og fortsætter:

"Hvis der er nogle ting, vi skal reagere på, så gør vi jo det, og så følger vi op på det igen for at se, om det har ændret sig."

Selve trivselsundersøgelsen foregår i form af spørgeskema, som børnene svarer på helt anonymt, og indeholder blandt andet temaerne 'trivsel', 'tryghed' og 'fællesskab'.

Søren Stoklund er dog helt tryg for, at trivslen er god på Gymnastikgården i det vestlige Aarhus, og vil ikke have at tilknytningen af psykologen skal forstås sådan, at der er noget galt blandt børnene.

"Ligesom man selv går til læge for at se, om alt er i orden, så er det her et sundhedstjek. Vi forventer, at vi er raske og sunde, og hvis der imod forventning skulle være et eller andet, så handler vi selvfølgelig på det og gør det bedre," fortæller han.

Publiceret 20 June 2019 19:30