Martin Bang Christensen er den første handelsstudent i Aarhus.

Martin Bang Christensen er den første handelsstudent i Aarhus. Pressefoto

Danmarksmester er årets første blå student i Aarhus

Eliteudspringer Martin Bang Christensen er årets første student på Aarhus Handelsgymnasium

Martin Bang Christensen fra Harlev blev i dag årets første aarhusianer med den blå studenterhue på hovedet. Efter den sidste eksamen i faget international økonomi, kunne han mandag eftermiddag 17. juni kalde sig student.

”Det er en speciel oplevelse at være den første student. De fleste af mine venner bliver først færdige på torsdag eller senere," siger Martin Bang Christensen i en pressemeddelelse fra Aarhus Business College.

Mandagens eksamen lå dagen efter, at han var til DM i udspring, så der har været noget at se til for den nyslåede student og elitesportsudøver.

”Jeg har forberedt mig så godt som muligt, og nu er jeg rigtig glad og lettet,” sagde Martin Bang Christensen, da han kom ud fra eksamenslokalet på Aarhus Handelsgymnasium Viby.

Sport på fuld tid

Det gik også godt ved gårsdagens DM, hvor Martin blev dansk mester i udspring fra i 3-meter vippen.

”Nu skal jeg til at træne på fuld tid. Målet er at komme med til OL i 2020. Og hvis jeg ikke bliver skadet, så har jeg gode chancer,” siger Martin Bang Christensen.

Pressefoto

Martin Bang Christensen har i gymnasietiden været tilknyttet Team Danmark. Det betyder, at han har haft et ekstra år til at færdiggøre handelsgymnasiet. Derfor var han også med til at fejre sine tidligere klassekammerater, da de blev færdige sidste år.

”Jeg glæder mig rigtig meget til, at vi skal køre studenterkørsel. Det var rigtig fedt sidste år. Og så bliver det bare federe i år, når jeg også er blevet student. Jeg har fået rigtig mange gode venner på handelsgymnasiet,” siger han.

jr

Publiceret 17 June 2019 18:51