Aarhusianske Peter Vinther har netop starte onlineportalen huskøbet.dk op, der vil tage huskøbere i hånden og hjælpe dem med diverse opgaver.

Aarhusianske Peter Vinther har netop starte onlineportalen huskøbet.dk op, der vil tage huskøbere i hånden og hjælpe dem med diverse opgaver. Foto: Martin Jørgensen

Peters huskøb blev dyrt: Nu hjælper han andre førstegangskøbere

En ny onlineportal kaldt huskøbet.dk giver, som de eneste i Danmark, svar på spørgsmål før, under og efter huskøb. Det er aarhusianeren Peter Vinther, som står bag

Af
Martin Jørgensen

ERHVERV 40-årige Peter Vinther fra Højbjerg skulle for et par år siden købe sit første hus med familien. Her opdagede han, at huskøbsprocessen var langt mere kompliceret og uigennemskuelig, end han havde regnet med. Her skulle han, sammen med sin kæreste, flytte fra deres toværelses lejlighed i midtbyen og ud i noget større.

"Først var der formalia i forhold til selve købet. Og derefter kom renoveringen, håndværkerne, byggetilladelsen, og alt hvad dertil hører. Jeg anede ikke, hvor jeg skulle begynde. Vi traf nogle dårlige valg, som resulterede i, at det hele tog længere tid, kostede flere penge og gav os flere bekymringer," fortæller indehaveren af huskøbet.dk, som kom på idéen for to og et halvt år siden.

Den idé har sidenhen udviklet sig til helt konkret at ende med at være en onlineportal, hvis mål er at give tryghed, overblik og uvildig rådgivning til folk, der går med boligdrømme.

"Det var det vildeste, jeg nogensinde har prøvet, da vi gik i luften. Jeg har ikke sovet to timer sammenhængende i de sidste par uger, fordi der har været så mange løse ender, der skulle mødes. Men sådan vil det altid være op til en lancering."

"Folk har brug for rådgivning"

Virksomheden havde sin officielle start 24. maj, og fra kontoret i Balticagade 7 tæt på Dokk1 har huskøbet.dk allerede nu oplevet fin efterspørgsel med 150 nye medlemmer af onlineportalen på de tre første dage. Derudover har virksomheden allerede fået ni kunder, som har brug for hjælp til deres næste huskøb.

Hjælpen fungerer på den måde, at huskøbet.dk giver brugerne overblik over de forskellige elementer i en bolighandel, og der formidler kontakt til professionelle, uvildige rådgivere inden for de fire kerneområder: forsikring, jura, finansiering og byggeteknik.

"Om du køber en lejlighed, et sommerhus eller en grund, så er der ikke to rejser, der er ens. Men fælles for dem er, at vi mener, at folk har brug for rådgivning inden for disse fire ben af huskøbet," fortæller Peter Vinther, som derfor startede huskøbet.dk op, hvor han i første ombæring har fokus på Aarhus som testmarked.

"Vi har fået positiv feedback fra kunder, og vi har allerede fået flere kunder, så det er bare fedt. Vi er stolte af, at vi fra dag ét kan gå ind og hjælpe folk, for det er dét, som det handler om, når alt kommer til alt."

Ikke bare en døgnflue

Huskøbet.dk er blevet en realitet i samarbejde med fire andre samarbejdspartnere, hvor hver især har bidraget med kompetencer, der har været nødvendige for at få huskøbet.dk til at blive Danmarks første af sin slags.

"Det er ikke et projekt, der skal lykkes hen over natten. Vi er i det for det lange seje træk, og det er ikke nogen døgnflue."

Peter Vinther har svært ved at give et svar på, hvorfor der ikke findes andre lignende konkurrenter på markedet.

"Det er mig en gåde, at så mange førstegangskøbere før mig har stået med det her selv. Men vi tror på, at der er et hul i forhold til at kunne skabe tryghed og overblik for huskøbere," fortæller Peter Vinther og tilføjer:

"Boligmarkedet i dagens Danmark er stort. Der var 87.000 handler i 2018, hvor der har siddet en mægler på den ene side af bordet, mens der har siddet en familie eller lignende på den anden side uden at have nogen at trække på. Så det er et kæmpe marked."

Publiceret 16 June 2019 06:00