12-årige Eva Aydin har netop startet sin egen virksomhed lufterhunde.dk, hvor hun tilbyder at lufte folks hunde. Hun elsker nemlig det firebenede væsen.

12-årige Eva Aydin har netop startet sin egen virksomhed lufterhunde.dk, hvor hun tilbyder at lufte folks hunde. Hun elsker nemlig det firebenede væsen. Foto: Privat

Hundelufter:

12-årige Eva har startet sin egen virksomhed

Eva Aydin fra Højbjerg har startet sin egen virksomhed lufterhunde.dk

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

hunde Det er lidt en iværksætterfamilie 12-årige Eva Aydin er født ind i. Hun er datter af Metin Aydin, der ofte har gang i mange projekter i den sydlige del af Aarhus.

Nærmest al den tid Metin kan huske tilbage, har datteren plaget om at få en hund, men mor og far har sagt nej. Det har dog ikke ændret på, at Eva Aydin fortsat er vild med hunde.

Det har nu fået hende til at starte sin egen virksomhed lufterhunde.dk.

"Jeg ledte efter et fritidsjob og lavede et opslag, som jeg hængte op i Brugsen, men jeg fandt ikke noget. Så derfor lavede jeg min egen forretning," siger Eva, der går i 5. klasse på Kragelundskolen.

Kunderne kommer via Facebook og forretningens nye hjemmeside www.lufterhunde.dk, som hun har fået hjælp til af sin far.

"Jeg går i skole, så jeg kan først gå med hunde om eftermiddagen, så derfor er der grænser for, hvor mange kunder jeg kan have, for jeg vil kun gå med én hund ad gangen. Og de må ikke være for store, for dem kan jeg ikke styre," siger Eva.

Far hjælper

Metin hjalp hende til at komme i gang med hunde-virksomheden.

"Jeg smed et opslag ud på Facebook om det og i løbet af et døgn, var der omkring otte, der havde ringet til hende. Nu har hun sit eget arbejde, og jeg skal lære hende at lave fakturarer og sende regninger til kunderne," fortæller Metin Aydin.

Eva forventer, at hun kommer til at gå mellem to og fem timer om ugen, og hvis der bliver for mange hunde, der skal luftes, giver hun mulighed for, at nogle af veninderne også kan få lov til at lufte hundene og selv skrive deres egne regninger. Der er på den måde ikke tale om ansættelser.

Til pensionister og forretningsfolk

Hun har endnu sin første hundelufter-tur til gode, men der er ifølge faren ved at være flere interesserede.

"Jeg tror, at de kunder, jeg får, enten er pensionister, som måske ikke kan gå så langt, eller er direktører, som driver virksomheder og har meget travlt," siger Eva, der regner med at få hænderne fulde af hunde.

Far Metin er stolt af, at datteren har kastet sig ud i iværksætter-eventyret, og også hans to andre børn har tanker og idéer om projekter.

"Det kan jo sagtens være, at den her drøm udvikler sig. Som alle andre børn i den alder går hun også op i modetøj og telefoner, så nu har hun mulighed for at tjene nogle penge selv. Det her viser, at man sagtens kan tjene en mønt på, at man går efter sine drømme," siger Metin Aydin og understreger, at hendes honorar bliver indberettet til Skat, og at indtjeningen holder sig indenfor frikortet.

Derudover er der også sendt en ansøgning af sted til den lokale politimester, for børn under 13 år må i princippet ikke arbejde, men Metin Aydin forventer, at det kun er formalia, da der trods alt kun er tale om en hundeluftning.

Lufterhunde.dk

  • Kunderne får en regning én gang om måneden
  • Hun tager 35 kroner for en halv times luftning og 60 kroner for en time
  • Man kan kontakte Eva på: eva@lufterhunde.dk
  • Det er Højbjerg, der er udgangspunktet
  • Se mere på lufterhunde.dk

Publiceret 15 June 2019 09:00