Jakob Nielsen er klar til at åbne den fjerde Fri Bikeshop sammen med sin far. Denne gang bliver det på Trøjborg.

Jakob Nielsen er klar til at åbne den fjerde Fri Bikeshop sammen med sin far. Denne gang bliver det på Trøjborg. Foto: Privat

Far og søn åbner fjerde butik:

Fri Bikeshop slår dørene op på Trøjborg

Jakob og Kim Nielsen er snart klar til at åbne en ny cykelforretning på Trøjborg med fokus på især elcykler

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

butiksåbning Det har altid ligget lidt i blodet. Farfar åbnede i sin tid en cykelforretning på Frederiks Allé 160, og siden hen har søn og barnebarn Kim og Jakob Nielsen taget over.

I dag har Kim og Jakob tre Fri Bikeshop-butikker i Aarhus, og den fjerde er på vej. 28. juni slår de nemlig dørene op til endnu en på Aldersrovej 33 på Trøjborg.

"Den ligger rigtig godt i et befærdet kryds, hvor der også kommer mange unge mennesker. Vi har tit kigget på lokalerne og ønsket os at komme til at ligge der. Rema 1000 lå der i mange år, men nu fik vi muligheden," siger Jakob Nielsen, der i de første ti år i branchen ejede 10 procent af forretningerne, men i januar i år købte de sidste 40 procent, så han og faren nu ejer halvdelen hver.

Elcykler er et hit

De tre andre butikker, de har, ligger på Frederiks Allé 139 og 160 samt i Sct. Nicolausgade. Da Jakobs farfar åbnede i sin tid, var det i nummer 160, sidenhen flyttede butikken til nummer 139, men så åbnede Jakob og Kim en forretning i nummer 160 igen udelukkende med elcykler. Og de er et kæmpe hit blandt aarhusianerne, siger Jakob Nielsen, der bor i Mårslet.

"Vi kommer til at have både almindelige cykler og elcykler i den nye butik. Men vi satser stort på elcykler, for det banker derudaf for fuld smadder. De er meget populære, og vi har oplevet en meget stor fremgang," siger Jakob Nielsen, der sælger elcykler fra 10.000 kroner og op.

Drømmer om flere

Indtil videre nøjes far og søn med at have de fire butikker, men det er ingen hemmelighed, at Jakob drømmer om, at der kommer flere forretninger til med årene, men der skal gå et stykke tid.

"Vi kører for fuldt blus i de andre tre butikker lige for tiden. Vi har højsæson, så vi har haft travlt med at få den nye butik gjort klar, da både min far og jeg har været nødt til at trække os fra butikkerne for at få den nye på plads. Vi har fået ansat personale til butikken på Trøjborg, så det hele er lykkes," lyder det fra sønnen.

Altid cykler

Det er ikke selve cyklerne, der interesserer Jakob, men mere detail-delen.

"Jeg kan rigtig godt lide at have med kunderne at gøre. Sådan har min far det også, men min farfar, som jeg desværre ikke nåede at arbejde sammen med, gik mere op i selve mekanikken og det at renovere cyklerne," fortæller 33-årige Jakob Nielsen.

Selv om han først kom til at eje halvdelen af butikkerne tidligere på året, så har han altid været i cykelforretningen. Det føler, han i hvert fald.

"Jeg er jo nærmest født i butikken," siger Jakob med et grin.

Publiceret 15 June 2019 08:00