Sundhedstårn ved DGI Huset i Aarhus.

Sundhedstårn ved DGI Huset i Aarhus. Illustration: Sleth Arkitekter

DGI Huset i Aarhus vil bygge 40 meter højt sundhedstårn

Salling Fondene donerer 20 millioner kroner til at bygge sundhedstårn ved DGI-Huset i Aarhus

DGI Huset har planer om at bygge et sundhedstårn ved siden af DGI Huset i Værkmestergade i centrum af Aarhus.

Sundhedstårnet er planlagt i en højde på cirka 40 meter med ni etager og skal fremstå som et moderne fyrtårn for idræt og sundhed, hvor kendte idrætsformer kombineres med nye former for idræt, træning og forebyggelse.

"Vi har en fantastisk bygning og vi vil gerne give endnu flere mulighed for et aktivt og sundt liv. De eksisterende kvadratmeter er anvendt og yderligere udvidelser kan kun ske opad," siger Lars Steen Pedersen, bestyrelsesformand for Fonden DGI Huset, i en pressemeddelelse.

Salling Fondene har doneret 20 millioner kroner til projektet, som har en samlet udgift på 60 millioner kroner og vil kunne stå klar i 2023.

Illustration: Sleth Arkitekter

Illustration: Sleth Arkitekter

"Vi vil gerne gøre en forskel i Aarhus, som er Salling Group og fondenes hjemby, og vi er glade for at kunne bakke om et spændende projekt, som mange aarhusianere i den grad kan få glæde af. Vi håber derfor, at Fonden DGI Huset vil kunne bruge vores donation som løftestang til at sikre den resterende finansiering," siger Jens Bjerg Sørensen, formand for Købmand Herman Sallings Fond.

"Med sin markante udformning og indretning skaber Sundhedstårnet mulighed for at koble de nuværende idræts- og træningstilbud i DGI Huset til en palet af nye, spændende muligheder inden for sundhedsområdet. Dette kunne være kost, kurser, forebyggelse og genoptræning, læring og folkeoplysning. Alt sammen til gavn for folkesundhed og fællesskaber i midtbyen. På samme tid skal tårnet fungere som generationernes idrætsanlæg til midtbyens beboere og foreninger, et sundhedshus med walk-in tests og træning for borgerne og et storbyens forsamlingshus med kurser og foredrag. Tårnets øverste etage vil rumme et center for oplevelse og læring. Et hus af den karakter vil være second to none i Nordeuropa," siger DGI Husets direktør Troels Knudsen.

DGI Huset blev indviet i 2003 og har i dag cirka 270.000 besøgende om året.

jr

Publiceret 13 June 2019 13:13