Lisbeth Damgren Højen er ny sognepræst ved Ormslev Kirke.

Lisbeth Damgren Højen er ny sognepræst ved Ormslev Kirke. Pressefoto

Ny præst i Ormslev og Stavtrup: Kirken må gerne komme ud af bygningen

Ormslev sogn får ny sognepræst, som er optaget af, at kirken kommer ud og bliver en del af lokalområdet

Af
Jeppe Rafn

53-årige Lisbeth Damgren Højen er blevet ansat som sognepræst i Ormslev sogn, som omfatter de cirka 6.000 beboere i Ormslev og Stavtrup, hvoraf cirka 4.800 er medlemmer af folkekirken.

Lisbeth Damgren Højen blev uddannet cand.teol. fra Aarhus Universitet i 1997 og var i de følgende tre år ansat som landskonsulent i KFUM og KFUK med fokus på ledelse, forkyndelse og unge. I 2000 blev hun ansat som sognepræst i Kristrup sogn ved Randers, hvor hun har været lige siden.

"Jeg havde lyst til at prøve noget nyt, og det var et godt tidspunkt i familielivet, hvor det var muligt at skifte job, uden nogle af vores børn skulle bryde op fra skoler," fortæller Lisbeth Damgren Højen.

Den nye sognepræst ved Ormslev Kirke har tre børn sammen med sin mand Anders Højen, der forsker i børnesprog på Aarhus Universitet.

Familiens yngste barn på 16 har været på efterskole i dette år og flytter med familien og begynder på et gymnasium i Aarhus efter sommerferien. Den mellemste er 20 og tager et ekstra sabbatår, der blandt andet inkluderer et ophold på Tebstrup Højskole. Den ældste er 22 og læser kunsthistorie på universitetet.

Kirken ud af bygningen

Lisbeth Damgren Højen glæder sig til begynde i sit nye sogn, hvor hun bliver kollega med sognepræst Erik Kelstrup. I sit arbejde som sognepræst er hun særligt optaget af, hvordan kirken kommer ud og bliver en naturlig del af lokalsamfundet.

"I Randers har jeg brugt tid på at samarbejde med skoler og daginstitutioner ude i byen. Jeg har lyst til at lade kirkelivet brede sig ud i lokalområdet - kirken må gerne komme ud af bygningen og blive en del af det lokale. Det er der mulighed for i Ormslev og Stavtrup, og jeg fornemmer også, der er vilje til det i menighedsrådet," siger Lisbeth Damgren Højen.

Flytter til Aarhus

Da Lokalavisen i sidste uge talte med Lisbeth Damgren Højen, boede hun stadig i præstegården, men ventede flyttefolk næste morgen. Familien flytter foreløbig i deres sommerhus i Fjellerup, men håber på snart at få en lejlighed i Brabrand via et gammelt boligbrev i Brabrand Boligforening.

"Det er i cykelafstand til både mit og min mands arbejde, som vi har drømt om. På sigt har vi tanker om at få vores eget," siger Lisbeth Damgren Højen.

Hun afløser Ane Helgestad Bjerregaard, der har fået job som sognepræst ved Klosterkirken i Horsens.

Lisbeth Damgren Højen bliver indsat som sognepræst ved en gudstjeneste i Ormslev Kirke søndag 9. juni (Pinsedag) klokken 10. Provst i Aarhus Søndre Provsti, Jette Marie Bundgaard-Nielsen, står for indsættelsen af sognets nye præst.

Publiceret 08 June 2019 07:15