Fotos: Steen Jacobsen / Ritzau Scanpix

Fylder 50 år i dag - Se billederne:

Sådan så det ud, da prins Joachim blev døbt i Aarhus

Prins Joachim fylder fredag 50 år. Den fartglade prins blev tilbage i 1969 døbt i Aarhus Domkirke og blev dermed den første kongelige, der blev døbt uden for hovedstaden

Joachim Holger Waldemar Christian. De fire navne fik prins Joachim, da han noget overraskende tilbage i 1969 blev døbt i Aarhus Domkirke. Fredag fylder prinsen 50 år, og det fejrer vi på Lokalavisen Aarhus med at kigge tilbage på den royale dåb i Aarhus, der blev forestået af biskop Erik Jensen i domkirken lidt over en måned efter den royale fødsel.

Det var dengang lidt af en overraskelse, at dronning Margrethe, der dengang blot var kronprinsesse, og prins Henrik valgte, at dåben skulle foregå i Aarhus. Det var nemlig første gang, at en kongelige familie i Danmark valgte at lade et barn blive døbt uden for hovedstaden.

Efter dåben var der reception på Marselisborg Slot, og det var netop dronning Margrethe og Prins Henriks store tilknytning til Marselisborg Slot, som var årsag til, tat dåben blev afholdt i Aarhus. Parret havde fået slottet i gave af kong Frederik d. 9. året forinden.

Prins Joachim bar ved dåben den samme dåbskjole, som hans storebror, Frederik, havde båret året forinden.

jwh

Publiceret 07 June 2019 08:04