Ann-Sofie Grøndal (tv.), Kit Morgenstjerne og Manuel Ehsaeizadeh er alle en del af det hold af frivillige, som er ansvarlige for cykelparkeringen på Northside. Foto: Martin Jørgensen

Ann-Sofie Grøndal (tv.), Kit Morgenstjerne og Manuel Ehsaeizadeh er alle en del af det hold af frivillige, som er ansvarlige for cykelparkeringen på Northside. Foto: Martin Jørgensen

De hjælper dig af med din cykel på Northside: Vi er ikke noget cykelpoliti

En gruppe frivillige fra Øst for Paradis har fået ansvaret for, at der er styr på cykelparkeringen tæt ved hovedindgangen på NorthSide

Af
Martin Jørgensen

Frivillige. Du ser dem overalt både på og udenfor festivalspladsen under NorthSide. Der er i alt 5000 af dem, og alle arbejder de hårdt i forskellige funktioner.

Lokalavisen Aarhus har mødt en lille håndfuld af dem, der hjælper tusindevis af gæster på daglig basis.

Der er nemlig plads til mellem 1500 og 2000 cykler på cykelparkeringspladsen på den anden side af vejen ved hovedindgangen. Her har et hold af frivillige fra NorthSide ansvaret for at guide folk på plads, så de kan komme hurtigt videre ind på pladsen.

”Vi er ikke noget cykelpoliti. Vi er en del af de frivillige, der yder service og god stemning, så vi skal bare hjælpe folk til at få cyklen på plads her hos os,” fortæller 23-årige Ann-Sofie Grøndal, som er teamleder for cykelparkeringsholdet.

Solen står højt på himlen fredag middag, da Lokalavisen Aarhus møder tre af de frivllige, og endnu er pulsen ikke for alvor kommet op. Alle er de afslappede og ved godt mod, men inden længe triller tusinde cykler ned ad Søren Frichs Vej, og så kommer der stress på, fortæller de.

For selvom der er afmærkede båse med masser af plads til utallige jernheste, så er der stadig mange, der vælger at parkere cyklen på andre græsarealer eller ved buske.

”Vi kan ikke bestemme over folk, og vi kommer ikke til at hundse rundt med folk. Vi taler pænt til dem og er hjælpsomme over for dem, og vi kan kun guide dem i, hvor de kan holde deres cykler,” understreger Ann-Sofie Grøndal.

Hver dag fyldes parkeringsbåsene med cykler fra Northsides gæster. Folk er gode til at huske dem, når de tager hjem, og kun cirka 20 cykler stod tilbage efter gårsdagens koncert med Tame Impala, fortæller de frivillige. Foto: Martin Jørgensen

Hver dag fyldes parkeringsbåsene med cykler fra Northsides gæster. Folk er gode til at huske dem, når de tager hjem, og kun cirka 20 cykler stod tilbage efter gårsdagens koncert med Tame Impala, fortæller de frivillige. Foto: Martin Jørgensen

Fedt at være frivillig

Hele det store hold af frivillige, som er ansvarlige for cykelparkering, består af folk fra biografen Øst for Paradis, og det er en kæmpe fordel, at de kender hinanden i forvejen, fortæller Kit Morgenstjerne på 21 år.

”Det er fedt, at vi kun er folk fra Øst for Paradis på dette hold. Vi ved, at vi kan arbejde sammen, så det gør bare alting nemmere.”

Men selvom de er en tæt gruppe af frivillige, som kender hinanden i forvejen, så holder de sig bestemt ikke for sig selv. Tværtimod.

”Vi bruger frivilligområdet rigtig meget, for der er så god stemning, og der er mulighed for at få noget lækker mad og billigere øl, og så er det hyggeligt at snakke med de andre frivillige,” fortæller Kit Morgenstjerne, der har sin første vagt i dag fredag, mens hun i morgen har otte timer, hvor hun skal hjælpe med at bære de mange jernstativer væk, når klokken slår 21 og pladsen så småt begynder at pakke sammen.

Frivilligvagterne på NorthSide afhænger af hvilket job, man har anskaffet sig. Nogle arbejder før festivalen, mens andre arbejder under eller efter. Men fælles for dem alle er, at de er til for, at gæsterne på NorthSide kan få en god oplevelse, og det er også dét, der er det vigtigste for parkeringsguiderne.

”Folk er simpelthen så glade, og vi får en masse positive og sjove kommentarer, når vi er på arbejde. Der er bare god stemning overalt, hvor man kommer, og fra Northsides side fornemmer vi også, at der bliver sat pris på vores arbejde, og det betyder meget,” slår Kit Morgenstjerne fast.

Info om frivillige på NorthSide:

  • Der er cirka 5000 frivillige tilknyttet festivalen, der arbejder i forskellige funktioner herunder; modtagelse af gæster ved hovedingang, opsyn og kontrollering af armbånd i porte, trafikdirigering, opsætning og nedtagning af scener, opbygning af elementer på pladsen og meget mere.
  • Man betaler 300 kroner i depositum som frivillig, og man får pengene tilbage, såfremt man møder op og passer sit arbejde.
  • Under afvikling af festivalen har man ca. 16 timer i alt – ofte fordelt på to vagter over to dage.
  • Før/efter afvikling har man ca. 24 timer i alt – ofte fordelt på to vagter over to dage.
  • Betaling for arbejdet er ét stk. billet til festivalen.

Publiceret 07 June 2019 14:26