Karin Salling holder tale til onsdagens børnekoncert. Foto: Aarhus Kommune

Karin Salling holder tale til onsdagens børnekoncert. Foto: Aarhus Kommune

Løft til musikundervisningen:

Fond donerer en million kroner til aarhusianske skoler

Salling Fondene har doneret en million kroner til Aarhus-skolerne, som er øremærket til indkøb af instrumenter

De økonomisk trængte skoler i Aarhus Kommune får nu en håndsrækning fra uventet side.

Købmand Herman Sallings Fond har nemlig valgt at donere en million kroner til indkøb af musikinstrumenter, så børnene kan stifte bekendtskab med musikken og selv lære at spille.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Næstformand i Salling Fondene, Karin Salling, offentliggjorde donationen ved en børnekoncert i Musikhuset onsdag.

"Der er mange mennesker, som tænker: Bare jeg dog havde lært at spille et instrument! Jeg er glad for, at vi med donationen kan give børn mulighed for at udleve den drøm. Vi vil gerne give de mange børn en god hverdag med musik og oplevelser. Det at kunne spille på et musikinstrument er videreførelsen af et gammelt håndværk, noget jeg personligt sætter meget pris på," siger Karin Salling.

Aarhus Musikskole har gennem de seneste år givet udvalgte folkeskoler og deres musiklærere mulighed for at lære eleverne at spille et instrument.

Det er det projekt, fonden har støttet med donationen. En støtte, der sikrer at flere hundrede børn i de aarhusianske folkeskoler nu får mulighed at spille et instrument i skoletiden.

"Jeg håber, at støtten vil give flere børn et liv med musik og samvær. Jeg er dybt taknemmelig over den fornemme donation fra Salling Fondene. Den bidrager til, at vi kan få musikundervisningen i folkeskolen med på noderne," siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (RV).

Donationen vækker naturlig begejstring på Aarhus Musikskole, der nu skal ud at finde instrumenter.

"At kunne indkøbe nye instrumenter er en fantastisk gave til kommunens børn. Det at lære et instrument at kende – at forstå håndværket og få mulighed for at spille sammen med andre - burde være en menneskeret lige som det at læse, skrive og regne. Børn skal have ret til indtryk, til udtryk og til at sætte aftryk – og det kan musikken være med til at sikre," siger musikskoleleder Lars-Ole Vestergaard.

Eleverne kan se frem til de nye instrumenter i løbet af det kommende skoleår.

dp

Publiceret 05 June 2019 17:00