Firmafesten afholdes søndag ved hovedkvarteret i Aarslev vest for Aarhus. Foto: Salling Group

Firmafesten afholdes søndag ved hovedkvarteret i Aarslev vest for Aarhus. Foto: Salling Group

Se de vilde tal:

Salling Group afholder Danmarks største firmafest i Aarhus

9. juni bliver hovedkvarteret i Aarhus omdannet til en kæmpe festivalplads

Når Northsiden lørdag lukker og slukker, står Salling Group klar med en lige så stor fest i Aarslev, hvor koncernen har hovedkvarter.

Pinsesøndag, 9. juni, afholder selskabet, der står bag blandt andet Netto, Føtex, Bilka og Salling, firmafest for hele 20.000 medarbejdere, der ankommer fra hele landet.

Gæstelisten tæller alt fra salgsassistenter og indkøbere til lagerekspedienter og direktører, og uanset om de kommer fra Rønne eller Frederikshavn, er der arrangeret transport til festpladsen, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

20.000 ansatte er et stort tal i sig selv, men lad os tage nogle flere for at anskueliggøre, hvor stor et arrangement, Salling Group stabler på benene.

Transporttilbuddet til medarbejderne betyder, at 350 busser er sat ind for at sikre, at alle kommer godt frem og tilbage.

På festivalpladsen kommer de mange medarbejdere til at blive underholdt fra to scener på hele 25 kvadratmeter, som er størrelsen på den største scene til Grøn Koncert. Ifølge Salling Group vil "en række af Danmarks bedste artister give den gas med masser af live-musik".

Mellem scenerne vil der være en 46 kvadratmeter storskærm. De to sceneskærme er hver 18 kvadratmeter.

Festivalpladsens barer og madboder bemandes af 380 foreningsfolk fra forskellige foreninger, som tjener penge til deres forening.

I alt bliver der opstillet 4,36 kilometer hegn rundt om pladsen, der også tæller et idrætsanlæg til fodboldkampe.

Festen finder sted på et-året for navneskiftet til Salling Group, der blev gennemført, efter at Salling Fondene blev eneejere af virksomheden.

"Vi fejrer et år som Salling Group med et brag af en fest for medarbejdere fra hele landet. Deres indsats er helt afgørende for, at de penge, der går ind i blandt andet Netto, Bilka og Føtex, bliver investeret i virksomheden eller givet tilbage til samfundet via donationer fra Salling Fondene. Vi er stolte over, at Salling Fondene har uddelt over en milliard kroner til glæde og gavn for mennesker i Danmark, og til firmafesten får alle kolleger mulighed for at opleve, hvilket fællesskab de er en del af, og hvor stor en forskel deres arbejde gør," siger Per Bank, CEO i Salling Group.

Ifølge Salling Group har man i år haft stor fokus på bæredygtighed, hvorfor plastikservice er erstattet af nedbrydelige alternativer. Overskydende mad fra festen aftages af FødevareBanken.

Arrangementet afholdes pinsedag, hvor de fleste butikker i forvejen har lukket, men den gigantiske firmafest betyder, at Bilkas havecentre vil være lukkede på dagen.

De Netto-butikker, der normalt har helligdagsåbent, vil være åbne som normalt.

dp

Publiceret 04 June 2019 16:20