Foto: Google Maps

Foto: Google Maps

Skal gøre plads til store vinger:

Strandvejsrampe lukket i en måned

Rampen fra Marselis Boulevard vil være lukket frem til 10. juli

Rampen fra Marselis Boulevard til Strandvejen er lukket den kommende måned, fordi Aarhus Havn og Aarhus Kommune i samarbejde udvider og gør plads til særtransporter.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Lukningen betyder, at trafikanter på Marselis Boulevard med kurs mod Strandvejen frem til 10. juli vil blive mødt af gule omkørselsskilte, da den korte rampe, som forbinder de to veje, er under udvidelse.

Årsagen til udvidelsen er, at Aarhus Kommune og Aarhus Havn i samarbejde vil gøre det lettere for særtransporter med eksempelvis vindmøllevinger at komme ned på havnen. En øvelse, der i dag både er besværlig og sinker den øvrige trafik på strækningen.

Første etape af projektet handler om at skabe mere plads omkring den eksisterende rampe. Herefter begynder anden etape, hvor rampen bliver forlænget, så særtransporter kan køre direkte fra Marselis Boulevard og ud på Østhavnsvej.

Anden etape-forlængelsen bliver kun åben for særtransporter.

Mens arbejdet står på, guides trafikanter til at køre ind mod byen via Østhavnsvej/Sumatravej. Forventningen er, at de første særtransporter kan bruge den nye rampe inden udgangen af 2019.

dp

Publiceret 03 June 2019 19:04