"Det var en stor del af mine børns første kapitel," siger Jeanne Funch Asmussen fra Mårslet om de papirer, indbrudstyve stjal 26. maj. Privatfoto

Familie knust efter indbrud:

Fik stjålet tvillingers adoptionspapirer - nu udlover de en dusør

En familie fra Mårslet udlover en dusør på 5.000 kroner efter indbrud, hvor papirer af meget stor affektionsværdi blev stjålet

Af
Danni Paulsen

Natten til søndag den 26. maj mistede Familien Asmussen fra Mårslet noget meget dyrebart. Ikke pengemæssigt, men følelsesmæssigt.

Ukendte indbrudstyve brød ind i familiens hjem på Langballevænget og stjal en computer, tablet, telefon, pung og noget sølvtøj. Men det betyder ikke så meget. Det gør derimod, at de stjal et lille værdi- og brandskab.

"Tyvene har nok har troet, det indeholdt noget værdifuldt. Der er bare intet af materiel værdi, men det mest værdifulde i vores liv, nemlig vores børns papirer," fortæller Jeanne Funch Asmussen.

Hun er mor til 17-årige tvillinger, en dreng og en pige, som hende og hendes mand adopterede og hentede på et børnehjem i Sydafrika for 17 år siden.

"Det børnehjem gjorde meget ud af at beskrive deres liv dernede. Håndlavede bøger med billeder og alt det, man normalt har ens børns første leveår. Hvad de spiser, hvordan de har det, deres første hårlok og personlige hilsener fra personalet. Derudover var der officielle adoptionspapirer fra retten og den danske ambassadør, der også indeholdt information om deres biologiske mor. Blandt andet det eneste billede, der findes af hende," forklarer Jeanne Funch Asmussen, der også havde en fødselsjournal fra hospitalet og bøger fra børnenes første år i Danmark i skabet.

De officielle dokumenter, der blev stjålet, har ingen juridisk betydning, men de har en enorm betydning, hvis børnene vil kende mere til deres ophav.

"Vi har snakket rigtig meget med dem om deres baggrund. Hvis de, når de bliver 18 år, gerne vil opsøge deres biologiske mor, hvilket vi ville bakke dem op i og hjælpe med, så har de brug for de oplysninger, der er i papirerne. Da vi adopterede for 17 år siden, var alt sådan noget ikke journaliseret på computere i Sydafrika, så det er slet ikke sikkert, vi kan finde den information igen," siger Jeanne Funch Asmussen og fortsætter:

"Jeg sammenligner det med, hvis man har en livsbog. Mister du det første kapitel i din livsbog, så kan det være rigtig svært at få det hele til at give mening. Det her var en stor del af mine børns første kapitel, der skal hjælpe med at forstå, hvem de er, hvor de kommer fra, og hvordan de har haft det. Og det er bare væk nu."

Tvillinger var i huset

Især datteren har været meget påvirket af indbruddet.

"Min søn er taget til Jelling Festival med sine kammerater, så han har heldigvis et andet fokus, men min datter har læseferie og er hjemme, og hun er utryg. Samtidig går hun meget mere op i sit ophav, end min søn gør, og hun har været dybt, dybt ulykkelig over, at det her er væk."

Og der er ikke noget at sige til, at datteren er utryg, for tyvene begik indbruddet, mens børnene var hjemme. Selv var Jeanne og hendes mand til en fødselsdagsfest i nabolaget.

"Begge biler holdt i carporten, der var lys i hele huset, og min søn havde kammerater, som gik ved et-tiden, på besøg til lidt øl. Derfor fik vi ikke lukket vinduet ind til soveværelset, som er i den anden ende af huset," forklarer hun.

Det var i soveværelset, tyvene brød ind. Da forældrene kom hjem ved tre-tiden kunne de se, at værelset og kontoret var gennemrodet og en masse ting forsvundet.

Da de vækkede tvillinger vidste de intet om, hvad der var sket. På en videoovervågning hos genboen kunne de dog se, at en bil ankom klokken 02.30 og kørte igen 02.42.

Udlover dusør

Politiet fik skrevet rapport og undersøgt stedet for fingeraftryk, og så var det, at betjentene anbefalede familien at efterlyse skabet i de lokale Facebook-grupper.

Og efter råd fra venner i politiet valgte Jeanne og hendes mand samtidig at udlove en dusør på 5.000 kroner til personer, der kan hjælpe med at få de vigtige papirer tilbage til familien.

"Vi er ikke interesseret i andet. Vi vil bare gerne have det her igen," fastslår Mårslet-moren.

Desværre har efterlysningen endnu ikke givet pote. Mandens telefon blev dog fundet smidt ved Viby Ringvej nær Toyota-forhandleren.

Og skulle indbrudstyvene læse dette, har hun kun ét ønske til dem. At få skabets indhold igen.

"Det betyder ikke noget for jer, men det betyder alt for os."

Publiceret 31 May 2019 13:41