Foto:

Foto: Adobe Stock

Rådmand vil bruge 24 millioner kroner mere på at fjerne affald fra gaderne

Bünyamin Simsek vil have afsat seks millioner kroner yderligere om året til at renholde byen

Der ligger for meget affald i de aarhusianske gader.

Det mener rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), som derfor vil have afsat flere penge til at rydde op i Aarhus.

"Vi skal være Nordens reneste by," siger han i en pressemeddelelse fra kommunen.

Rådmanden vil til efterårets budgetforhandlinger have tilført seks millioner kroner om året de næste fire år til at styrke renholdelsen af byen. Det samlede budget til renholdelse er nu på 19,2 millioner kroner om året.

De i alt 24 millioner kroner skal blandt andet bruges på udskiftning af 200 skraldespande i Midtbyen til nogle med større kapacitet, udvidelse af renholdelsen fra klokken 20 til 22 samt andre initiativer til at sikre vedvarende adfærds- og holdningsændringer.

"Vi kan ikke byde byens borgere eller de besøgende, at de møder en by, hvor der ligger affald i gaderne. Derfor er det nødvendigt, at vi afsætter flere midler, så vi kan arbejde målrettet på at udvikle nye innovative indsatser og skabe positive adfærdsændringer men også helt lavpraktisk udskifte nogle af skraldespandene til nogle med større kapacitet," siger Simsek.

Indsatsen for en renere by skal foregå i hele kommune, men i første omgang vil den være koncentreret omkring Midtbyen, hvor udfordringen er størst.

Ifølge seneste brugerundersøgelse fra Epinion er 88 procent af borgerne i Aarhus Kommune i 2018 enige eller meget enige i, at affaldsmængden er et stigende problem i Aarhus.

Det er en stigning fra 82 procent i 2017.

dp

Publiceret 29 May 2019 10:09