19-årige Mostafa Maarouf har været forbi forskellige aarhusianske klubber i sin ungdom, men nu er han i AGF, hvor han prøver at slå igennem.

19-årige Mostafa Maarouf har været forbi forskellige aarhusianske klubber i sin ungdom, men nu er han i AGF, hvor han prøver at slå igennem. Foto: Martin Jørgensen

Fra Gellerup til GF:

Mostafa løb fra hele Superligaholdet

19-årige Mostafa Maarouf fra Gellerup blev hentet til AGF’s U19-hold i sommeren 2018. Efter en sløv start med få indhop, har han nu fundet formen og banket kasser ind for både U19 Ligaen og reserveholdet

Af
Martin Jørgensen

SPORT "Jeg spurgte Superligaholdets fysiske træner, om Mostafa måtte være med til deres Yoyo-test samtidig med, at jeg sagde, at jeg ville vædde med, at han smadrede hele holdet. Og hvad gjorde han så… Han slog dem alle sammen og konkurrerede kun med sig selv til sidst. Det var helt vildt."

Fatah Abdirahman husker tilbage på sæsonopstarten i AGF, hvor Mostafa Maarouf overraskede alt og alle med sin enorme motor, der satte flere fuldtidsprofessionelle fodboldspillere til vægs i den frygtede løbetest, der måler spillernes kondital.

Cheftræneren for AGF’s U19-hold kalder 19-årige Mostafa Maarouf for en usleben gadespiller, hvis kvaliteter én mod én er de bedste i hele AGF, herunder også Superligatruppen.

Alligevel har Mostafa Maarouf flere ting, han skal udvikle, hvis han skal tage det næste skridt.

"Hans største udfordring er, at den strukturelle del af fodbolden, men også arbejdet med at kunne iscenesætte hans styrker i det store spil. Han mestrer alle de finurlige ting, men kunsten er, om han også kan få det overført kontinuerligt."

AGF var en drøm

Det var efter sommerpausen i 2018, at Fatah Abdirahman gik på jagt i Lyseng IF og hentede Mostafa Maarouf til AGF for næsen af Silkeborg IF, der også var interesseret i at tilknytte offensivspilleren med palæstinensiske rødder.

Hovedpersonen selv var dog ikke i tvivl, da han fik tilbuddet om at skifte de orange Lyseng-trøjer ud med de hvide i AGF.

"Jeg har altid gerne ville spille i AGF. Det har været en drøm for mig at trække den hvide trøje over hovedet, for man har jo set op til flere spillere, der har spillet herinde, og så er det jo en kæmpe klub," fortæller Mostafa Maarouf.

Han har spillet 10 kampe for AGF’s bedste U19-hold, hvor han har formået at nette fire gange. Derudover har han spillet fire kampe og lavet fire mål for reserveholdet.

Statistikkerne har han selv fuldstændig styr på. Undervejs i interviewet hiver han sin iPhone op og scroller ned gennem en gemt note, hvori han hele tiden noterer mål og assists for hver sæson, der går. Tallene går mere end syv sæsoner tilbage.

"Jeg har helt styr på, hvordan jeg præsterer. Det er fedt at kunne følge med i sin egen udvikling, og så sætter jeg mig altid personlige mål, inden sæsonen starter."

Drømmer om førsteholdet

Med syv ugentlige træningspas hersker der ingen tvivl om, at Mostafa Maarouf investerer meget af sin tid i den aarhusianske klub, og han har da også en stor tro på, at han også kan slå igennem i klubben i fremtiden.

"Mine chancer er blevet større, efter klubben er begyndt at bruge sine unge spillere noget mere. Jeg føler, at de tror mere på os, og at spillere som Magnus Kaastrup og Kasper Lunding er med til at vise vejen for os andre."

Lige nu satser Mostafa Maarouf alt på, at han får succes med sin fodbold, og selvom han stadig har fokus på at få et godt snit med fra gymnasiet, så kommer der et stort smil på læberne, når snakken falder på, hvad den ultimative drøm er.

"På et tidspunkt vil jeg gerne til udlandet, men inden da vil jeg først blive en del af Superligatruppen på et tidspunkt. Det kæmper jeg hårdt for. Jeg skal bare op på det førstehold, og så skal jeg nok vise, hvad jeg kan," lyder det selvsikkert fra den 19-årige spiller, der kan spille flere af de offensive pladser på banen, men føler sig bedt på kanten.

Tilføjelse: Mostafa Maarouf har kort tid efter offentliggørelsen af denne artikel skrevet en etårig kontrakt med AGF, der gælder til sommeren 2020.

Mostafa Maarouf

  • Født og opvokset i Gellerup af palæstinensiske forældre. Har en lillebror på 10 år, som også spiller i AGF
  • Skiftede til AGF som U19-spiller i sommeren 2018, hvor han tog turen fra fra Lyseng IF
  • Har i sine tidlige ungdomsår også været forbi ACFC, Aabyhøj IF og VSK Aarhus
  • Går i 2.g på HHX i Viby

Publiceret 22 May 2019 06:00