De ansatte danner en menneskekæde rundt om det enorme hospital i Skejby.

De ansatte danner en menneskekæde rundt om det enorme hospital i Skejby. Pressefoto fra AUH

Protest mod besparelser: Flere tusinde ansatte danner menneskekæde rundt om AUH

Menneskekæde skal vise omverdenen, at situationen på Aarhus Universitetshopital er helt uholdbar

Medarbejderne på Aarhus Universitetshospital vil danne en menneskekæde rundt om det enorme hospital i Skejby.

"Vi, medarbejderne på AUH, vil fortælle vores patienter, deres familier, borgerne i Aarhus, Østjylland og hele Danmark, at vi værner om hospitalet," skriver Paul von Weitzel-Mudersbach på vegne af hospitalets ansatte i en mail til Lokalavisen.

Menneskekæden er en protest mod de planlagte besparelser på hospitalet, som ifølge medarbejderne vil betyde, at hospitalet skal skille sig af med op mod 15 procent af de ansatte, hvilket vil få endnu flere ansatte til at flygte fra AUH.

"Alle medarbejdere på AUH er påvirkede og meget bekymrede på grund af de planlagte besparelser, der ikke er resultat af dårlig drift eller manglende effektivitet. Det er udelukkende meromkostninger i forbindelse med nybyggeriet og flytning, som ikke var regnet ind fra starten, som nu skal spares i driften. Hvis besparelserne gennemføres vil det få katastrofale konsekvenser for vores patienter, uddannelse af fremtidens sundhedspersonale og arbejdsmiljøet," skriver medarbejderne.

Flere tusinde ansatte vil tage hinanden i hånden og danne en ring rundt om hospitalet. Der vil blive afholdt to minutters tavshed og sunget til protestaktionen, der finder sted tirsdag 28. maj fra klokken 16 til 16.45.

Alle, som gerne vil støtte de ansatte på Aarhus Universitetshospital, er velkommen til at deltage i menneskekæden.

Lokalavisen Aarhus afholder onsdag 22. maj klokken 18.30 - 20.00 en valgdebat på Dokk1, der udelukkende handler situationen på AUH.

jr

Publiceret 22 May 2019 08:00