Illustration: HedeDanmark

Ny legeplads i Botanisk Have med svævebane og vandoplevelser

Svævebane, karrusel, vandåre med leg og gynger skal gøre ny legeplads til en oplevelse

Aarhus Kommune går nu i gang med at bygge en 3.000 kvadratmeter stor legeplads midt i Botanisk Have, som aarhusianerne kan tage i brug til september.

På legepladsen kommer der blandt andet en svævebane, en karrusel, gynger og en vandåre med leg for børn og legeglade aarhusianere. Der bliver samtidig rig mulighed for at opholde sig og slappe af på legepladsen, der indpasses i de grønne omgivelser og får en skov- og plukkehave og små grønne opholdslommer med labyrintspil.

Der kommer gummibelægning på legepladsen, hvilket kræver tørvejr i anlægsfasen, og derfor er der ikke sat en endelig dato for, hvornår legepladsen står klar.

Illustration: Aarhus Kommune

Botanisk Have fredet

Botanisk Have blev fredet i 2017, og Fredningsnævnet har derfor skulle godkende planerne om legepladsens størrelse, udformning og placering. Den godkendelse er nu i hus, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Botanisk Have er en af vores ældste og vigtigste parker, og jeg er stolt over, at vi har designet en legeplads, som lever op til de tårnhøje krav, parkens historie stiller. Alle aarhusianere uanset alder kan godt begynde at glæde sig til denne legeplads, som har potentiale til at blive et af Aarhus’ nye grønne samlingssteder,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

jr

Publiceret 22 May 2019 10:20