Valgplakat af Per Zeidler, der var opstillet til kommulvalget i Syddjurs Kommune, da det blev afsløret, han arrangerede gangbang.

Valgplakat af Per Zeidler, der var opstillet til kommulvalget i Syddjurs Kommune, da det blev afsløret, han arrangerede gangbang. Foto: Camilla Rønde/Ritzau Scanpix

Sexsag ødelagde politikers liv: Skilt, hjemløs og uden job

Gangbang-sagen har haft enorme personlige konsekvenser for den tidligere politiker Per Zeidler

Af
Jeppe Rafn

Tidligere byrådsmedlem og formand for Familieudvalget i Syddjurs Kommune, Per Zeidler, røg i kulkælderen, da det op til kommunalvalget i 2017 blev afsløret, at han beskæftigede sig med at arrangere gangbang, hvor en gruppe mænd betalte for at have sex med en eller flere kvinder.

Per Zeidler har til denne avis tidligere fortalt, at han var så langt nede, at han havde planlagt og var meget tæt på at begå selvmord.

I sidste uge var sagen i Retten i Randers, hvor Zeidler og hans makker stod anklaget for rufferi. Her gentog 56-årige Zeidler, da hans forsvarer Henrik Garlik spurgte ind til det, at sagen har haft enorme personlige konsekvenser for ham.

”Jeg har blødt ud af alle huller, man kunne bløde af, og har haft en svær depression, men er blevet hjulpet af rigtig gode venner. Jeg er flyttet 11 gange på halvandet år, men har nu fået et fast sted at bo takket være en god ven,” sagde Per Zeidler.

Konen kunne ikke klare det

Under retssagen fortalte Zeidler, at han kørte rundt i sin egen bil med politiker-klistermærke på, da han afholdt gangbang, og når folk spurgte, hvad han lavede, svarede han ærligt, at han var politiker. Han gentog også i retten, hvad han tidligere har sagt til Lokalavisen, at hans hustru og børn vidste, hvad han lavede.

”Der var masser af avisskriverier. De skrev af efter hinanden, og halvdelen var løgn og latin. Vores hjem var belejret i tre dage, hvor det ringede på døren 3-400 gange om dagen. I januar kunne min kone ikke klare mere og gik fra mig. Jeg havde trukket mig fra politik, så jeg tog hjemmefra, så min hustru og den yngste hjemmeboende søn kunne samle sig.”

Ingen tør ansætte ham

Per Zeidler er oprindeligt uddannet tømrer og fortalte i retten, at han efter sin politiske og personlige nedtur har været ude og lave noget tømrerarbejde med løntilskud, som dog ikke har kastet fast arbejde af sig.

”Jeg har været til en del jonsamtaler. Nogle vil gerne ansætte mig, men de tør ikke,” sagde Per Zeidler uden at uddybe det nærmere.

Publiceret 19 May 2019 10:55