Der var mulighed for at holde pedalen i bund opad Oddervej.

Der var mulighed for at holde pedalen i bund opad Oddervej. Foto: Anders Michaelsen

Video og billeder: Racerbiler skøjtede rundt til regnvåd Classic Race

Classic Race Aarhus, der i år kan fejre sin 10. festival, har fået en regnvåd start

Af
Anders Michaelsen

Classic Race Det er fortrinsvis gamle klassiske biler, publikum kan se og høre ude ved Tangkrogen i disse dage, men det er også gammelt, klassisk dansk vejr, de fremmødte tilskuere har fået at mærke i løbet af fredagen.

Fredag var den første rigtige dag med race og benzin ved dette års Classic Race, og den bar præg af udfoldede paraplyer og gennemblødte regnjakker.

Det stoppede dog ikke motorcykler eller de gamle biler i at fræse igennem svingene, omend nogle kom bedre igennem svingene end andre, som man kan se i videoen herunder.

Prominente besøg

Anderledes bedre var vejret i torsdags, da 'Nordeuropas største racefestival' åbnede for 10. gang. Det skete med sæbekasse-løb og en åbningstale fra borgmester Jacob Bundsgaard. Både HKH Prins Joachim og Karin Salling var dukket op til jubilæumsåbningen.

Selvom det ikke var optimale forhold for de tohjulede maskiner, blev der ikke holdt tilbage i svingene.

Selvom det ikke var optimale forhold for de tohjulede maskiner, blev der ikke holdt tilbage i svingene. Foto: Anders Michaelsen

I sæbekasse-racet for familier dystede HKH Prins Joachim og datteren Prinsesse Athena mod blandt andre Le Mans-vinderen Jan Magnussen og hans børn Luca og Millie.

En anden Le Mans-vinder, der også besøger Aarhus og Classic Race, er Tom Kristensen, der i løbet af det fire dags arrangement kommer til at køre flere forskellige klassiske biler heriblandt en Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo for velgørenhed.

Den ni-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen er også en af årets gæster, og skal kører flere forskellige biler.

Den ni-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen er også en af årets gæster, og skal kører flere forskellige biler. Foto: Anders Michaelsen

Classic Race er blevet afholdt i Aarhus siden 2010, hvor Niels Brøchner grundlagde festivalen. Næsten 1000 frivillige får arrangementet til at køre, og de tager imod op mod 40.000 gæster, hvilket gør arrangementet til et af Danmarks største.

Publiceret 17 May 2019 19:15