Der var ikke styr på rengøringen, da Fødevarestyrelsen i sidste uge besøgte Teriyaki Sushi på Skanderborgvej i Viby.

Der var ikke styr på rengøringen, da Fødevarestyrelsen i sidste uge besøgte Teriyaki Sushi på Skanderborgvej i Viby. Modelfoto

Sur smiley og bøde til aarhusiansk sushi-sted:

Fandt fedtede og mørke belægninger

Teriyaki Sushi i Viby har fået en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner ved Fødevarestyrelsens seneste besøg. Stedets ejer tager ansvaret, men er ikke enig i kontrolrapportens formuleringer

Af
Jonas Wrede Hansen

Det var bestemt ikke topkarakter, som Teriyaki Sushi på Skanderborgvej i Viby fik, da Fødevarestyrelsen i sidste uge besøgte stedet. Det fremgår af den kontrolrapport, som er blevet offentliggjort på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Rengøringen var nemlig så dårlig, at sushi-stedet har fået en sur smiley og et bødeforelæg på 5.000 kroner. Ifølge kontrolrapporten blev der under det halvanden time lange besøg fundet fedtede og mørke belægninger flere steder hos Teriyaki Sushi.

"Der er fedtede belægninger udenpå og inden i frysere og køleskabe, på stikkontakt ved køkkenvask, gulvskraber/kost/fejebræt har belægninger, der er mørke belægninger på håndvask på personaletoilet, rør til håndvask i salgsområde har mørke belægninger, og der er madrester ved vandlås under samme håndvask," står der i kontrolrapporten.

Sort uheld

Mohammed Karim ejer Teriyaki Sushi, og han lægger sig fladt ned, da Lokalavisen Aarhus kontakter ham for at få kommentarer til Fødevarestyrelsens besøg.

"Det er overhovedet ikke i orden. Alt i alt har det ikke været godt nok. Men det er vigtigt for mig at fortælle, at det hele er bragt i orden, og det bliver det også fremadrettet, for der skal selvfølgelig være rent," siger Mohammed Karim til Lokalavisen Aarhus og forklarer, at der har været tale om en uheldig episode.

"I ti dage havde vi lukket, fordi jeg havde brug for at få lidt luft. Det var før Fødevarestyrelsens besøg. Der brugte vi halvanden dag på at gøre rent. Det krævede, at vi også skulle rydde en del op. Vi blev ikke færdige, og så kom Fødevarestyrelsen få dage efter, at vi åbnede igen. Det er sort uheld, og jeg skal nok tage imod alle de slag, jeg får af det her," fortsætter Mohammed Karim.

Har klaget over rapporten

Selvom Teriyaki Sushi-ejeren tager der fulde ansvar for Fødevarestyrelsens bemærkninger ved besøget, så er han slet ikke enig i, hvordan det er blevet formuleret i den kontrolrapport, der er offentliggjort på internettet, og som Mohammed Karim er forpligtet til at hænge op i restauranten.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Han fortæller, at han har fem køleskabe og frysere, og det ifølge ham kun var i en af dem, at der blev konstateret dårlig rengøring.

"Men i rapporten skriver de, at det var i alle frysere og køleskabe. Jeg synes i det mindste, at man skal beskrive det på den mest rigtige måde," siger Mohammed Karim og fortsætter:

"Det er min første sure smiley, jeg har haft fire et halvt år. Og jeg har altså haft besøg af Fødevarestyrelsen 25 gange eller sådan noget. Men der skal selvfølgelig være rent, og det var slet ikke godt nok, men der er blevet rettet op på det."

Publiceret 16 May 2019 07:57