Arkivfoto: Mostphotos

Arkivfoto: Mostphotos

Affaldsordning udvides:

Nu skal børn og unge sortere deres affald i kommunale institutioner

Byrådets partier er klar til at udvide affaldssorteringen til at omfatte skoler, haller og institutioner

I samtlige aarhusianske husstande bliver der nu sorteret affald, efter kommunen indførte affaldsordningen i 2016.

Men nu er tiden kommet til at udvide til de kommunale institutioner, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Børn og unge i skoler, institutioner, idrætshaller og andre kommunale bygninger skal til at sortere affaldet ligesom i hjemmet.

"Det giver al mulig god mening, at børn og unge oplever, at der er sammenhæng mellem den måde, de sorterer affald på derhjemme og i børnehaven, skolen og idrætshallen. Gode vaner etableres i barndommen, og ved at indføre en ensartet affaldssortering kan vi i højere grad gøre affaldssortering til en naturlig, meningsfuld og integreret del af hverdagen," siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Magistraten behandlede på mandagens møde en ændring af regelgrundlaget for erhvervsaffald, så kommunale institutioner og virksomheder fremover skal sortere efter samme regler som private husstande. Regulativet for erhvervsaffald bliver nu sendt i høring i fire uger, inden byrådet skal tage stilling til forslaget.

Med enighed i Magistraten må forslaget dog forventes at stryge igennem uden de store problemer.

Siden 2016 er der trinvist indført ny affaldssortering i hele kommunen. Alle husstande har fået affaldsbeholdere til glas, plast og metal samt papir og småt pap.

Udvidelsen af ordningen omfatter dog ikke kun børn og unge, men også kommunalt ansatte.

Kommunale bygninger som for eksempel kontorer, sociale tilbud og pleje- og lokalcentre skal også med på sorteringsvognen.

Den nye affaldssortering sættes i gang løbende fra november 2019. Udvidelsen af ordningen er en del af budgetforlig 2019-2022.

dp

Publiceret 14 May 2019 17:33