Foto: TrygFonden

Foto: TrygFonden

5.004 krammebamser på vej til syge børn på AUH

TrygFonden uddeler igen bløde bamser til børn på landets hospitaler

At være indlagt på et sygehus med fremmede i hvide kitler, nåle og syge mennesker kan være en utryg oplevelse for et barn.

Derfor har TrygFonden siden 2007 uddelt krammebamser til de yngste patienter for at trøste og berolige dem.

Hele 46.000 bløde bamser er nu på vej ud til landets hospitaler, og 5.004 af dem har retning mod Aarhus Universitetshospital, lyder det i en pressemeddelelse fra TrygFonden.

Ifølge TrygFonden har læger og sygeplejersker fundet ud af, at en blød bamse kan berolige barnet og vinde deres tillid.

Foto: TrygFonden

Foto: TrygFonden

Bamserne, som børnene får, hedder Thea og Theo, og de har et armbånd på med deres navn lige som børnene. Hvis barnet skal have forbinding på eller have lagt drop, så får bamserne gjort det først, så børnene kan se, at det ikke er så slemt.

"For børnene betyder det meget, at de kunne give bamsen et kram og fortælle den, hvis de var kede af det, mens de var på hospitalet. Derfor bliver bamserne hurtigt børnenes yndlingsbamse og en tro følgesvend, og det fortsætter lang tid efter, at de kommer hjem fra hospitalet," siger Galina Plesner, projektchef i TrygFonden, som får mange gode tilbagemeldinger fra forældre, der fortæller, at bamserne har hjulpet deres barn gennem hospitalsforløbet.

"Det er meget rørende at høre, hvordan krammebamserne hjælper børnene og deres forældre igennem en svær oplevelse," siger Galina Plesner.

dp

Publiceret 14 May 2019 17:14