Classic Car Race har fået nogle nye grænser for, hvor meget bilerne må larme, så der bliver skruet ned for lyden i år.

Classic Car Race har fået nogle nye grænser for, hvor meget bilerne må larme, så der bliver skruet ned for lyden i år. Foto: Allan Samsøe Voss

Classic Race Aarhus tyvstartes i morgen på Bispetorv i det centrale Aarhus

I storebededagsferien afvikles den tiende udgave af Classic Race Aarhus. Men lørdag tyvstarter arrangørerne af racefestivalen med at præsentere historiske biler og sportsvogne på Bispetorv

Fra den 17. til den 19. maj er der for tiende gang race rundt om Mindeparken, men Classic Race Aarhus handler om meget mere end at komme først over målstregen. Det handler også om at fortælle bilens historie, og den historiefortælling tyvstartes allerede på lørdag, 11. maj, oplyser Classic Race Aarhus i en pressemeddelelse.

Her vil forskellige historiske biler og sportsvogne indtage Bispetorv i det centrale Aarhyus. Fra klokken 10 bliver der mulighed for at opleve blandt andet en Bugatti fra 1927, en Messerschmidt KR200 og en af de blot 247 eksemplarer af Lamborghini 400 GT 2+2, der er blevet bygget. Foruden sportsvogne som de Tomaso Pantera, Ferrari 458 Speciale og Porsche 911 GT3 RS.

Og når man taler om Classic Race Aarhus, kommer man ikke uden om husmusiker Jan Kolling og hans sang om den legendariske Volvo B18-210-model. Så nå der kommer to Volvo 210-modeller på Bispetorv, giver det derfor god mening, at den aarhusianske troubadour klokken 13.00 griber sin guitar og optræder.

"Der vil også være gratis refleksveste til børnene. Hele overskuddet fra Classic Race Aarhus går til børns trafiksikkerhed, så vi er glade for at kunne dele veste ud her på byens fine gamle plads," siger kommunikationschef Nick Horup fra Classic Race Aarhus i pressemeddelelsen.

Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, glæder sig over det gode samarbejde med Classic Race Aarhus og ser frem til arrangementet på Bispetorvet på lørdag som optakt til jubilæumsudgaven af Classic Race Aarhus i Bededagsferien.

Claus Bech opfordrer folk – store som små – til at komme ind til byen og få sparket lidt dæk, inden det for alvor går løs omkring Mindeparken i næste uge. Samtidig glæder det Claus Bech, at løbet, som Aarhus City Forening var med til at tage initiativ til i sin tid, nu har vokset sig til en stor, unik og international begivenhed – også til glæde for byens butikker, hoteller og restauranter.

jwh

Publiceret 10 May 2019 08:37