DM-finalen sidste år stod også mellem Bakken Bears og Horsens IC, her vandt Bakken sikkert 4-0 i kampe, og på torsdag møder de to hold hinanden igen til den første finalekamp bedst af syv.

DM-finalen sidste år stod også mellem Bakken Bears og Horsens IC, her vandt Bakken sikkert 4-0 i kampe, og på torsdag møder de to hold hinanden igen til den første finalekamp bedst af syv. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

TV2-ekspert:

Vi vil se et endnu mere dominerende Bakken Bears

Danmarks mest vindende baskethold, Bakken Bears er klar til den syttende DM-finaleserie på stribe, og spørger man TV2's basketekspert Peter Wang, så stopper dominansen ikke lige foreløbigt

Af
Anders Michaelsen

Bakken Bears I aften bliver den orange bold med de sorte striber kastet op til den første af syv mulige kampe om det danske mesterskab, når Vejlby Risskov-klubben Bakken Bears jagter sit 17. mesterskab imod Horsens IC. Og finaler er noget klubben igennem årene har haft en stærk vane for. Sidst aarhusianerne ikke var i en DM-finale var tilbage i 2002, da Aabyhøj IF tabte til Værløse/Farum.

Spørger man Peter Wang, som til daglig er basketekspert på TV2's dækning af den amerikanske NBA, er det heller ikke overraskende, at Bears igen, igen er at finde i finalen i år.

"Det er på ingen måde overraskende, at Bakken Bears er endt i finalen. Hvis man kan snakke om at være overlegen, er det blevet mere udtalt de senere sæsoner," siger Peter Wang, der også anser Bakken for at være store favoritter, til finalen mod Horsens, på trods af Bakken tabte til horsensianerne i pokalen.

Sidste år toppede Bakken Bears' hidtidige succes, da det som det første nordiske hold nogensinde kom til semifinalen i den europæisk turnering FIBA Europe Cup. Og selvom kvartfinalen i år var endestationen, da man røg ud til tyske Oliver Würzburg, så er det et historisk stærkt Bakken-hold.

"Man skal passe på med at sige, det er det bedste hold nogensinde, men sidste år og i år er de bedste hold, vi har set. Det eneste holdet mangler, er den helt store superstjerne, der kan klare tingene på egen hånd. Men holdet er bredt besat på de fleste pladser, og det kom i semifinalen i Europa uden den helt store stjerne, så vi er ude i flueknepperi, hvis man må sige det," siger Peter Wang, der betegner Bakken som et moderne og komplet hold.

Dominansen fortsætter

Peter Wang har selv spillet i klubben og kender den indefra. Og man kan ikke komme udenom de mange penge, som blandet andet den lokale erhvervsmand Claus Hommelhoff har lagt i klubben, som årsag til klubbens stærke greb om den danske baskettrone.

"Det er en kombination af kultur og økonomi. Lige nu er det selvfølgelige meget penge, der er grunden til klubbens dominans. Det er et fuldtidsdrevet, professionelt setup ingen kan hamle op med, selvom Horsens prøver. Og så har Bakken stolte traditioner, et godt bagland med gode frivillige kræfter blandet med penge," siger Peter Wang.

Han peger også på træner Steffen Wich, der har stået bag 10 af Bakkens 16 mesterskaber, som en dygtig baskethjerne, samt sportsdirektør Michael Piloz' evne til at organisere klubben, som grund til at klubben har været så langt foran konkurrenterne de sidste mange år. Og spørger man Peter Wang, så stopper dominansen ikke lige foreløbigt.

"Så længe klubben er den erhvervsklub, den er – så tror jeg blot, vi vil se et endnu mere dominerede Bakken. Til et VIP-arrangement i Horsens får du en hotdog, i Bakken får du kaffe og cognac. Klubben har været god til at tiltrække erhvervslivet, og dem der lægger pengene i klubben. Og så hjælper det selvfølgeligt at have en milliardær i ryggen," siger han og uddyber:

"De gode spillere vil gerne spille sammen med andre gode spillere – økonomien er der – og man skal ikke underkende lysten til at forny sig i klubben," siger han.

Hvorvidt dominansen fortsætter vil tiden vise. Første kamp af syv mulige i finaleserien bliver spillet i aften klokken 19.15 i Vejlby-Risskov Hallen, og sendes også på TV2 Sport.

Publiceret 02 May 2019 08:00