I de her smukke omgivelser starter Maria Palmehave Vestergaard en privat pasningsordning op. Datten 2-årige Filucca kan se frem til at blive passet hjemme ved mor sammen med sin lillebror og otte andre børn

I de her smukke omgivelser starter Maria Palmehave Vestergaard en privat pasningsordning op. Datten 2-årige Filucca kan se frem til at blive passet hjemme ved mor sammen med sin lillebror og otte andre børn

Maria gør noget ved problemet:

Åbner privat pasning i sit hjem

1. juli slår Maria Palmhøj Vestergaard dørene op til sin private pasningsordning på Norsmindevej 166

Af
Trille Skøtt-Jensen

34-årige Maria Palmhøj Vestergaard gør noget ved manglen på pasning til de mindste i Malling og omegn. 1. juli slår hun dørene op til en privat pasningsordning i hjemmet på Norsmindevej 166.

Endnu står hjemmet ikke færdigt. Håndværkerne er i fuld gang med at restaurere det gamle tre længers hus, som ligger smukt ned til Norsminde Fjord. Det er drømmestedet Maria og hendes kæreste Lars Christensen har fundet. Her vil de gerne lade deres børn vokse op i smukke, landlige omgivelser.

Men ligesom mange andre forældre fandt Maria og hendes kæreste ud af, at det var noget nær umuligt at få pasning til deres to børn i området. Deraf udsprang ideen om selv at lave en pasningsordning.

"Måske udsprang den af flere ting brygget sammen. En ting var, at vi ikke kunne få plads, en anden ting var, at det er det perfekte sted at lave sådan noget her. Jeg kan give børnene alt det, jeg synes, de har brug for her. Og så har jeg mulighederne for at have mine egne børn hjemme og give dem et alternativ til den travle institutionsverden," fortæller Maria.

Hun er uddannet pædagogog og har en kandidatgrad i pædagogisk psykologi. Hun har i flere år arbejdet indenfor børnespecialområder blandt med børn med spiseforstyrrelser og børn med autisme.

De sidste år har hun været på barsel det meste af tiden. Der er 17 måneder mellem hendes to børn.

"Jeg skal ikke have flere børn. Nu er det det her. Jeg glæder mig at komme i gang, og jeg glæder mig til at bruge min faglighed," siger hun og smiler ved tanken.

Søger partner

Maria Palmehøj Vestergaard skal ikke være alene om at passe børnene. Hun søger en partner.

"Det foregår sådan, at jeg er selvstændig og er godkendt til at maks fem børn. Jeg søger en anden, der også vil være selvstændig og så leje sig ind hos mig. Så har vi tilsammen 10 børn og er fælles om dem," fortæller Maria.

Men det lader ikke til at være et problem at finde en partner. Efter et Facebookopslag har hun fået meget god respons.

"Jeg har fået virkelig mange henvendelser, så jeg er i en udvælgelsesproces nu. Det vigtigste er, at vi har god kemi sammen. Vi skal arbejde meget sammen og sparre med hinanden, så det er vigtigt, at det er én, der tænder på at arbejde et sted som her, hvor vi skal være udenfor, tænde bål og fange krabber," siger iværksætteren.

Pladser er optaget

Det var ikke bare fremtidige partnere, der henvendte sig til Maria efter hendes Facebookopslag. Mange forældre har også kontaktet hende.

"Det var helt vildt, så mange der henvendte sig. Folk fortæller jo, de ikke kan finde pladser i området. Så pladserne er faktisk allerede fyldt op," siger hun.

Huset med den idylliske placering ligger godt fire kilometer fra Malling. En tur på landevej der for mange kræver bil. Men det afholder ikke forældre fra Malling fra at søge ud til den kommende pasningsordning.

"Forældrene har valgt at få det til at hænge sammen, fordi de prioriterer, at det skal være et sted som her. Nogen har valgt det fra også, fordi mine åbningstider bliver fra klokken 7 til klokken 16. Dem som arbejder i Skejby kan få svært ved at nå og hente så," fortæller den kommende private børnepasser.

Der bliver plads til i alt 10 børn. De to af dem er Marias egne børn.

Prisen for en plads i den nye pasningsordning kommer til at følge priserne på pasning i Aarhus Kommune. Børnene kan blive i pasningsordningen indtil skolealderen.

Publiceret 30 April 2019 10:00