Arkivfoto: Christina S. Johansen

Arkivfoto: Christina S. Johansen

Aarhusiansk trampolinpark har tabt over en halv million kroner

En god sommer har trukket mørke skyer over Rush, der har brug for yderligere kapital, fremgår det af seneste regnskab

Af
Cecilie Als Mortensen

JP Aarhus

En særdeles varm sommer og flere store investeringer har gjort det svært for landets største trampolinpark at drive forretning.

Ifølge et netop offentliggjort regnskab for 2018 har Rush Aarhus, der ligger i Højbjerg og er førende inden for trampolinparker, tabt over en halv mio. kr. efter skat mod et overskud på knap 3 mio. kr. efter skat året forinden.

Samtidig er selskabets egenkapital tabt.

Ejer spår en lys fremtidAlligevel forventer Rush Aarhus – ifølge regnskabet – de kommende år at kunne levere positive resultater, som kan reetablere selskabets kapital og sikre den videre drift af den knap 2.000 kvadratmeter store trampolinpark, hvor børn og voksne bl.a. kan slå sig løs på de mange trampoliner, forhindringsbaner og klatrevægge.

Også den amerikanske ejer, Arch Adams, som ejer selskabet Fun Spot, ser positivt på stedets fremtid. I en mail til JP Aarhus skriver han, at han er sikker på, at den aarhusianske trampolinpark har en lys fremtid, og at de lokale medarbejdere driver stedet fremragende.

Nye oplevelser på vej

Den udlægning er parkens direktør Karen Andresen enig i. Hun ser intet i vejen for, at trampolinparken kan fortsætte driften.

"Der er ingen usikkerhed om, hvorvidt vi kan fortsætte eller ej. Vi har en stærk ejer bag, som har kapital til at køre forretningen videre. Der er ingen tvivl om, om vi skal eksistere eller ej. Det skal vi, og det er der ingen økonomiske problemer, som står i vejen for," siger hun.

Varm sommer skyld i underskudIfølge direktøren skal forklaringen i selskabets underskud findes i den særdeles varme sommer forrige år samt flere store investeringer, som parken investerede i inden årsskiftet, men først nu har været i gang med at installere.

"Der er ingen tvivl om, at forrige sommer var hård ved os. Med over 20 grader næsten hver dag fra maj til august, giver det sig selv, at det ikke er en indendørs trampolinpark, lokale og turister er interesserede i. Den varme sommer har helt klart haft betydning for antallet af besøgende," konstaterer hun.

I løbet af maj åbner Rush Aarhus for flere af forrige års investeringer. Bl.a. vil besøgende kunne opleve en ny klatrevæg og en såkaldt Reaction Wall.

"Vi tror på, at vi fortsat skal investere i at forny vores gæsters gode oplevelser fremadrettet," siger Karen Andresen.

Danmarks største trampolinpark

I 1970 byggede Andy Adams sin første trampolin i USA. Herefter stiftede han virksomheden Fun Spot, som hurtigt blev populær verden over. Siden har en familieejet virksomhed hele tiden forsøgt at udvikle markedet for trampoliner.

Grundlæggerens søn, Arch Adams, har siden indtaget markedet for trampolinparker med virksomheden Rush, der åbnede sin første trampolinpark i Californien i 2014.

Siden er 15 andre parker på verdensplan kommet til.

Rush Aarhus er den niende i rækken af trampolinparker, og her kan familier, børn og legeglade voksne prøve kræfter med alverdens trampoliner i den store hal i Højbjerg.

Rush Aarhus åbnede den 1. oktober 2016.

Kilde: Rush Aarhus

Publiceret 29 April 2019 07:51