The Cockney Pub i Maren Smeds Gyde 8 (gen)åbner 4. maj. Foto: Danni Paulsen

The Cockney Pub i Maren Smeds Gyde 8 (gen)åbner 4. maj. Foto: Danni Paulsen

Et år efter lukning og kras kommune-kritik: The Cockney Pub genopstår

Det bliver, som om baren aldrig har været lukket, lyder det fra ejer, Michael Peter Wilson

Af
Danni Paulsen

En af midtbyens klassiske engelske pubs genoplives meget overraskende.

Fra 4. maj vil der atter være et lokalt åndehul og udendørs søndagskoncerter i Maren Smeds Gyde, når The Cockney Pub genopstår fra de døde på samme adresse.

Ejer Michael Peter Wilson lukkede og slukkede ellers for et år og tre måneder siden efter bøvl med bevillingen og tilladelser til søndagskoncerter og udeservering.

Briten smækkede med døren med ordene "Jeg føler mig ikke velkommen i Aarhus mere. De kan lige så godt sige 'Fuck off, Mike' og bede mig skride, så det gør jeg," til Lokalavisen Aarhus.

Siden lukningen har han åbnet en pub i Jægergårdsgade kaldet Pedersens Bar, som han dog solgte igen, men nu er han tilbage i de gamle, vante rammer.

"Der er åbenbart kommet nye boller på suppen. Jeg har talt med nogle nye mennesker inden på kommunen, og de synes, det er et fantastisk koncept, selvom det er præcis det samme som før. De kan godt se, at der skal ske noget i byen, hvis vi skal trække mennesker til," siger barejeren, som står ved, at han var hamrende træt af det bureaukratiske bøvl, der førte til lukningen.

"Jeg følte mig virkelig ikke velkommen, men den her gang har det faktisk været et meget, meget positivt forløb," siger han.

Det samme som før

Ifølge Michael Peter Wilson så kommer det til at føles, som om The Cockney Pub aldrig var lukket. Dog har stedet fået en mindre overhaling og er blevet istandsat.

"Det bliver fuldstændig det samme som før. Musik udenfor om søndagen, fantastisk øl, whisky, rom og gin. Klassisk engelsk pub og et dejligt mødested. Og så har vi rent faktisk købt en ny kaffemaskine, så folk kan få en ordentlig kop kaffe den her gang. Men jeg ved ikke, hvor meget det sælger. Det kommer til at ligne sig selv, bortset fra at det hele 'shiner'. Alt virker rent faktisk, og det er helt nyt," griner han.

Nu håber han bare, at kommunen bliver ved med at være positivt stemt overfor udendørsaktiviteterne.

"Jeg mener stadig, det er sådan noget der skal til for at trække mennesker til byen. For danskerne har ikke meget sol, og når den endelig kommer frem, så skal de udenfor og sidde i den friske luft, få sig en øl og lytte til noget fantastisk musik. Det skaber liv i bybilledet, og det er essentielt for en by som Aarhus."

"Jeg har lige talt med alle mine naboer, og de har sagt: "Perfekt, Mike. Der kommer musik, vi bor i midtbyen, og det skal larme lidt." Havde alle den samme tilgang til tingene som mine naboer, så ville Aarhus være en endnu mere fantastisk og levende by. Heldigvis lader det også til at være holdningen hos kommunen - i hvert fald lige nu. Og det er jeg glad for."

Publiceret 27 April 2019 11:00