Ejerne af Gastromé, Søren Jakobsen og William Jørgensen. Foto: David Bering

Ejerne af Gastromé, Søren Jakobsen og William Jørgensen. Foto: David Bering

Familie vil genrejse Hotel Royal:

Indgår samarbejde med Michelin-restaurant

Ikoniske Hotel Royal gennemgår en større forvandling og får blandt andet ny restaurant drevet af Gastromé

Aarhus' mest kendte og ikoniske hotel, Hotel Royal på Store Torv, vil den kommende tid gennemgå en større transformation.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra hotellet, at ejerne, Familien Richard Pedersen, vil genetablere husets ånd og byens hotel.

Familien overtog driften af hotellet i marts måned, efter man i otte år har haft forpagtere til at drive stedet, og allerede nu er man klar med en ny strategi.

Det første, man har gjort, er at indgå en aftale med ejerne af Michelin-restauranten Gastromé om overtagelse af hotellets restaurant.

Gastromé er nabo til hotellet, og Michelin-folkene skal sørge for at gæsterne får en gastronomisk oplevelse, der matcher hotellets smukke rammer.

"Vi er klar til at være med til at løfte kvaliteten af Hotel Royal. Vi kommer til at lave et brasserie på højt niveau inspireret af vores koncept på Gastromé. På kortet vil vi have klassikere med inspiration i vores opdragelse i det franske køkken og med lidt afstikkere til det nordiske. Vi vil forsøge at ramme det klassiske, men også lade de udenlandske gæster mærke, at de er i Danmark," fortæller Søren Jakobsen, medejer af Restaurant Gastromé og Restaurant Atrium, som den nye restaurant kommer til at hedde.

Gastromé overtager restauranten og alt forplejning på hotellet 1. maj.

Mads Richard Pedersen og Lilian Lenbroch. Foto: JAHS Media

Mads Richard Pedersen og Lilian Lenbroch. Foto: JAHS Media

Opgradering og ny indgang

Den gastronomiske satsning er langt fra det eneste nye tiltag.

De kommende måneder vil alt fra værelser, gangareal og gulve blive opgraderet. Samtidig skal et nyt indgangsparti åbne op ud til Store Torv og direkte ind til restauranten.

"Hotel Royal er på alle måder aarhusianernes hotel lige midt i Aarhus’ hjerte, så vi vil gerne have at endnu flere aarhusianere besøger os. Vi tror på, at Restaurant Atrium kan give vores gæster det, de ønsker og være med til at trække folk ind til en god oplevelse, hvor der bliver mulighed for at blive bespist morgen, middag og aften, hvorefter der vil være cocktailbar," forklarer Lilian Lenbroch, der er blevet ansat som hotelmanager.

Hun kommer fra Hotel Ebeltoft Strand, hvor hun har været hotelchef i de seneste 10 år. Hendes chef er Mads Richard Pedersen, som nu sidder i spidsen for Hotel Royals fremtid. Han opvoksede på hotellet.

"Det er et stort ansvar både for kulturarven og de 170-års hotel-historie, som bygningen indeholder. Hotel Royal er min barndom, mit hjem og min arv. Jeg har som barn løbet på alle gangene og leget utallige timer i vores historiske elevator, så det er mit og familiens hjerteblod, der løber i dette sted, forankret i midten af Aarhus. Jeg glæder mig meget til at være med til at rejse Hotel Royal igen, og med de dygtige mennesker vi har med på rejsen, så er jeg sikker på, at det vil lykkes, så vores gæster i fremtiden vil få nogle uforglemmelige oplevelser her i Aarhus," siger Mads Richard Pedersen.

dp

Publiceret 26 April 2019 19:55