Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Kæmpemæssigt fakkeloptog:

Aarhus bakker op om Holch Povlsen-familien

Flere tusinde borgere deltog i fakkeloptog til ære og støtte for Holch Povlsen-familien, der mistede tre børn i et terrorangreb i Sri Lanka

Af
Danni Paulsen

Intet kan formentlig nogensinde hele de sår, Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen, hustruen Anne og deres eneste tilbageværende barn har på deres sjæl efter det smertelige og meningsløse tab, de led påskesøndag.

Men torsdag aften blev en overvældende mængde hjertevarme sendt deres vej, da deres by viste sig fra dens allerbedste side.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Med et imponerende og rørende fakkeloptog erklærede tusindvis af aarhusianere deres medfølelse med de efterladte, og at Aarhus står bag dem. En smuk gestus til en familie, der har oplevet det mest smertefulde, man kan forestille sig.

Fakkeloptoget startede ved Ormslevvej i Stavtrup, og herfra gik de mange mennesker i respektfuld stilhed ned til familiens hjem, godset Constantinsborg.

Der var så mange mennesker, at der knap var plads på godsets ellers enorme plads foran hovedbygningen. Lokalavisen Aarhus' fotograf anslår, at op mod 4.000 mennesker deltog i fakkeloptoget.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Hjemme i Danmark

Familien var på ferie i den srilankanske hovedstad Colombo i påskeferien, da landet blev rystet over i alt otte koordinerede terrorangreb af selvmordsbombere mod kirker og hoteller.

Et af de hoteller var femstjernede Shangri-La, hvor de to forældre og fire børn i Holch Povlsen-familien residerede.

Dødstallet fra bombeangrebene anslås at være omkring 250, og tre af ofrene var Holch Povlsen-børnene.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Anders Holch Povlsen selv blev såret under angrebet på Shangri-La og indlagt på hospitalet, men han er blevet udskrevet igen, og familien er rejst hjem til Danmark igen.

Familien var til stede på Constantinsborg torsdag aften og så den flotte støtte og sympatierklæring fra de mange tusinde mennesker. Forhåbentlig kan den agere et meget lille plaster på et alt for stort sår.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Publiceret 25 April 2019 21:45