Pressefoto: Aarhus Letbane

Datoen er på plads:

Letbanen åbner til Grenaa i næste uge

Aarhus Letbane har fået godkendelse til at åbne strækningen mellem Aarhus og Grenaa

Så kan borgere i det nordlige Aarhus og på Djursland godt begynde at glæde sig. I næste uge åbner den længe ventede letbanestrækning.

Aarhus Letbane har således modtaget den endelige godkendelse af letbanestrækningen mellem Aarhus og Grenaa af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. I samme ombæring er den nye strækning mellem Lisbjerg og Lystrup også blevet godkendt. Det oplyser selskabet bag letbanen i en pressemeddelelse.

Dermed kan letbanen begynde at køre med passagerer på begge strækninger: Første tur på strækningen afgår tirsdag 30. april klokken 5.14 fra Grenaa, imens den første tur den modsatte fra Grenaa til Aarhus H afgår klokken 5.51.. Nord for Aarhus kører letbanen den første tur fra Lystrup over Aarhus Universitetshospital til Aarhus H klokken 5.12, oplyses det i pressemeddelelsen.

Flere afgange i timen

Letbanen indleder driften til Grenaa med timedrift mellem Ryomgård og Grenaa, samt halvtimesdrift mellem Ryomgård og Aarhus H. Senere, når Banedanmark er færdig med at hastighedsopgradere strækningen, og Aarhus Letbane har etableret kryds-ningsspor i Trustrup, bliver der også halvtimesdrift mellem Grenaa og Ryomgård. Dermed vil der som minimum være halvtimesdrift på hele strækningen.

Fra 30. april vil frekvensen af afgange mellem Mårslet og Aarhus ligeledes blive øget fra to til fire afgange i timen på hverdage. Samtidig øges frekvensen på den indre strækning fra seks til otte afgange i timen på hverdage i dagtimerne. Med genåbningen af strækningen mellem Aarhus og Grenaa skal bilisterne atter vænne sig til, at bommene går ned i overkørslerne. Den tid, som bommene er nede, svarer til bomtiderne for den tidligere nærbane,oplyses det i pressemeddelelsen.

Brug for tålmodighed

Flere steder på strækningen – f.eks. i Lystrup – betyder et øget antal afgange, at der bliver flere tidspunkter på dagen, hvor bommene går ned for bilister, cyklister og gående. Den forbedrede frekvens og service for Letbanens kunder vil således stille krav om øget tålmodighed fra de øvrige trafikanters side.

Også letbanens kunder kan dog få brug for lidt tålmodighed i de første uger. Belært af erfaringer fra åbningen af strækningen til Odder, må der i opstartsfasen forventes nogle uregelmæssigheder, indtil alle aktører har fået mere erfaring med driften af den nye strækning. Desuden medfører åbningen af strækningen til Grenaa, at der laves mindre justeringer af den samlede køreplan, herunder hvilke perroner der benyttes.

Hvad angår tilgængelighed på strækningen til Grenaa gælder de samme forudsætninger som på strækningen til Odder: Der er tale om ombygning af gamle, eksisterende perroner. Flere steder giver det de kendte udfordringer mht. af- og påstigning, bl.a. hvor perronerne er placeret i kurver, idet letbanen naturligvis skal overholde gældende krav til sikkerhed og tolerancer i forhold til perroner, skinneanlæg og letbanetog.

jwh

Publiceret 25 April 2019 09:45