Knud N. Mathiesen mener, at et ophold på Grønland vil have en god

Knud N. Mathiesen mener, at et ophold på Grønland vil have en god "præventiv virkning" for udvisningsdømte. Foto: Danni Paulsen

DF-byrådsmedlem og folketingskandidat:

Send kriminelle udlændinge til Grønland

Byrådsmedlem Knud N. Mathiesen, der stiller op til Folketinget, mener, at man burde lave en aftale med Grønland i stedet for at lave øen Lindholm om til udrejsecenter

Af
Danni Paulsen

At omdanne øen Lindholm i Stege Bugt til udrejsecenter er en god idé, men ikke god nok.

Det siger Knud N. Mathiesen, der er byrådsmedlem i Aarhus for Dansk Folkeparte, lokalformand og kandidat til folketingsvalget.

Udmeldingen sker, efter regeringen sammen med DF tilbage i november sidste år proklamerede, at øen, der tidligere husede virus-forskning, skal omdannes til udrejsecenter for kriminelle udlændinge, der har modtaget en udvisningsdom.

Knud N. Mathiesen mener, at intentionen med øen er god, men i praksis er løsningen ikke smart.

"Jeg synes, det er rigtig godt, at man laver sådan et sted. Det, der irriterer mig allermest, er dog, at der skal gå så lang tid, før sådan noget kan træde i kraft. Jeg bryder mig heller ikke om, at der skal være færgeforbindelse frem og tilbage. Det kommer i det hele taget til at koste forfærdeligt mange penge," lyder det fra dem 66-årige DF-politiker.

Det estimeres, at øen vil koste 800 millioner kroner, men i stedet for at poste så mange skattekroner i projektet, mener Knud N. Mathiesen, at man burde have overvejet andre løsninger.

"Jeg havde meget hellere set, at man benyttede en af de mange andre øer, vi har her i kongeriget. Vi har jo en meget stor ø, der ligger oppe nordpå. Man skulle hellere have forsøgt at lave en aftale med Grønland, som vi jo støtter med flere milliarder om året. Man kunne sikkert have lavet en god aftale med dem," siger han med henvisning til det milliardstore bloktilskud, Grønland årligt modtager fra Danmark.

"Præventiv virkning"

Et ophold på Grønland vil ifølge ham have en langt større effekt på de udvisningsdømte.

"Der bliver sagt, at det har en præventiv virkning at sende dem til Lindholm. Jeg vil garantere, at sender man dem til Grønland, vil det have en endnu mere præventiv virkning. Og det er jo det, hele den her øvelse går ud på."

Tror du, grønlænderne vil være glade for at få udviste udlændinge sendt op til sig?

”Det ved jeg ikke, om de vil. Det kan sagtens ske, de ikke vil det. Det kan også være helt andre steder. Det, der er problematisk med Lindholm, er, at man har en færgeforbindelse, som man skal have bevogtet, og man skal sikre sig, at de mennesker, der får lov til at rejse til fastlandet, kommer hjem inden klokken 22 om aftenen. Man kunne godt have fundet et andet område, og man skulle have gjort det nu. Der går for lang tid, før den ø er klar som udrejsecenter."

Danmark har i dag to udrejsecentre for afviste asylansøgere, udviste og mennesker på tålt ophold. Det ene ligger i Sjælsmark i Nordsjælland, mens det andet er i Kærshovedgård ved Ikast.

Knud N. Mathiesen mener dog, at den bedste løsning af alle, er, at man finder en ordentlig løsning med de udvistes hjemlande.

Publiceret 25 April 2019 07:00