Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Flertal i byrådet vil gøre nationale tests frivillige for folkeskoler i Aarhus

Alle folkeskoler i Aarhus skal fremover kunne friholde eleverne fuldstændig for nationale tests. Det har et flertal i Aarhus Byråd netop besluttet på byrådsmødet onsdag aften

Det skal være frivilligt for folkeskoler i Aarhus Kommune, om de vil friholde elever fuldstændig for nationale tests. Det mener et flertal i Aarhus Byråd bestående af SF, Socialdemokratiet, de Radikale, Enhedslisten og Alternativet.

De nævnte partier vil derfor nu sende en dispensationsansøgning under regeringens frikommuneforsøg, så eleverne kan fritages for de obligatoriske tests i hele skoleforløbet. Beslutningen er en skærpelse af et byrådsforslag om, at skolerne burde kunne fritage elever i indskolingen for testene. Det oplyser Børn og Unge i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Testene presser børnene, er næsten umulige at omsætte til undervisning, og forskerne har dokumenteret, at de måler forkert. Derfor er jeg rigtig glad for, at et solidt flertal i byrådet er med på ideen om et frikommuneforsøg, så Aarhus kan gå foran i at sætte skolerne fri fra testene,” siger Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge, i pressemeddelelsen.

Eva Borchorst Mejnertz (R), forkvinde for Børn og Unge-udvalget, ønsker også at droppe de nationale tests.

”Vi skal have tillid til de mennesker, der dagligt arbejder med vores børn på skolerne. De ved faktisk hvad de taler om og de vil gerne af med de nationale test til fordel for pædagogisk didaktiske redskaber og faglighed. Derfor er jeg brændende fortaler for at stoppe måletyranniet og for at give skolerne friheden tilbage,” siger hun i pressemeddelelsen.

Anders Winnerskjold (S), politisk ordfører og medlem af Børn og Unge-udvalget, siger:

“I Socialdemokratiet er vi ikke imod test eller evalueringsværktøjer, men de nationale virker ikke. De er unøjagtige og upræcise, og derfor ønsker vi, at de sættes i bero.”

jwh

Publiceret 25 April 2019 06:58