Torben Boldsen offentliggør samarbejdsaftale med SAS. Foto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix

Torben Boldsen offentliggør samarbejdsaftale med SAS. Foto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Ny kræfter skal ind:

Lufthavnsformand takker af

Torben Boldsen har efter fire år valgt at trække sig som bestyrelsesformand for Aarhus Airport

Aarhus Airport og ejerne i form af Aarhus Kommune, Djursland-kommunerne og den nyligt tilkomne investor skal nu på jagt efter en ny bestyrelsesformand.

Efter fire år træder Torben Boldsen nu af som bestyrelsesformand, oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse.

Da han tiltrådte i 2015 var kravet til ham klart. Han skulle lave en omfattende turnaround og skaffe flere passagerer, nye ruter og private investorer.

De krav kan der nu sættes flueben ved. Senest med den aarhusianske erhvervsmand Jens Stausholm, der for 20 procents ejerandel valgte at skyde 30 millioner kroner ind i lufthavnen

"Torben Boldsen har samlet og stået i spidsen for en erhvervsorienteret bestyrelse, der med et skarpt strategisk fokus på ruteudvikling, markedsføring og økonomi har tredoblet rutenettet, skabt massiv passagervækst og lagt fundamentet til en voksende sund forretning. Dermed har Torben Boldsen kørt forretningen i stilling til det gearskifte, der nu kommer i form af nye kræfter og større likviditet," siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus.

Med Boldsen i front landede lufthavnen i 2016 et samarbejde med SAS, og aftalen blev en kommerciel game-changer. Foruden de 11 SAS-ruter dannede samarbejdet præcedens for rækken af nye selskaber, der siden har teamet op med lufthavnen – herunder EasyJet, Spies og Apollo.

Det stramme fokus på ruteudvikling har ført til en tredobling af ruteporteføljen, og det har genereret massiv vækst i passagertallene. Hver eneste måned i 2018 bød på klare passagerrekorder sammenlignet med 2017.

"Jeg har stor respekt for det arbejde, Torben Boldsen har udført sammen med resten af bestyrelsen. Han efterlader en lufthavn i god form med positive takter og flotte resultater, og det er jeg ham meget taknemmelig for. Han har lagt hjerteblod i hele indsatsen," slår Jacob Bundsgaard fast.

Arbejdet med at konstruere den nye lufthavnsbestyrelse er i gang, og onsdag skal byrådet i Aarhus på den lukkede dagsorden debattere en fremtidig bestyrelsessammensætning i lufthavnen.

dp

Publiceret 23 April 2019 21:05