Foto:

Foto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix

Efter vold, hærværk og racisme:

Flere i Gellerup har fået nok og vil demonstrere i dag

Lokale foreninger i Gellerup står tirsdag bag en demonstration mod vold, hærværk og racisme

På baggrund af den seneste tids problemer med racistiske handlinger og ytringer samt den voldsomme reaktion mod netop dette, arrangerer lokale foreninger i Gellerup en demonstration mod vold, hærværk og racisme. Det oplyser foreningerne i en fælles pressemeddelelse.

Demonstrationen finder sted i dag, tirsdag, fra klokken 18.00 og starter ved E&P Huset på Karen Blixens Boulevard 39 i Gellerup. Derefter vil demonstrationen gå til krydset mellem Edwin Rahrs Vej og Aaby Ringvej, hvor der vil være sang samt taler af byrådsmedlem Keld Hvalsø (EL) og Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice (R), oplyses det i pressemeddelelsen.

”Vi vil sende det klare signal til det danske samfund, at vi ikke accepterer had og racisme, for vi er trætte af, at nogle folk provokerer og oppisker had og racisme. Samtidig vil vi gøre det helt klart for resten af Danmark, at vi nægter at acceptere hærværk og vold som en reaktion mod disse provokationer," siger Simon El-Zeinab, der er en af arrangørerne bag dagens demonstration.

Demonstrationen arrangeres af Forenings-Unionen i Gellerup, der samler de fleste foreninger i Gellerup.

Demonstrationen har følgende paroler:

    Stop volden og racisme

    Nej til diskrimination

    Respekt for religioner

    Kæmp for mangfoldighed

Publiceret 23 April 2019 12:00