Det er ovenpå Café Suverän, at Bellevue Børnehave kommer til at ligge. Søren Schjødt er administrativ leder i Bellevuehallerne og er med til at styre processen frem til åbningen.

Det er ovenpå Café Suverän, at Bellevue Børnehave kommer til at ligge. Søren Schjødt er administrativ leder i Bellevuehallerne og er med til at styre processen frem til åbningen.

Bellevuehallen bliver mere barnlig:

Åbner børnehave til efteråret

Risskov får en ny institution i form af en idrætsbørnehave, som åbner til november

Af
Kim Skovrup Andersen

Til efteråret kommer der endnu mere liv i Bellevuehallen i Risskov, når 40 børnehavebørn rykker ind på de 300 kvadratmeter, der indtil for nylig dannede fritidsklubben Hollywood. Men den er som følge af skolereformen nu blevet blevet en del af Risskov Skole. Det giver plads til Børnehaven Bellevue, som kommer til at have til huse ovenpå hallens café.

Børnehaven Bellevue bliver ikke en børnehave i klassisk forstand, men en sports- og idrætsbørnehave, der bliver en selvejende institution.

"Vi synes, det ligger lige til højrebenet, at der skal være en idrætsbørnehave med fokus på motorik og bevægelse i det lokale idrætsanlæg her i Risskov. Det er fuldstændig oplagt med de her faciliteter," siger Søren Schjødt og nævner også de udendørs rammer som værende nogle af de bedste i Aarhus med kort afstand til både strand, skov og boldbaner.

Det er i den tidligere fritidsklub, at børnehaven kommer til at ligge med udsigt til indendørs halaktiviteter.

Det er i den tidligere fritidsklub, at børnehaven kommer til at ligge med udsigt til indendørs halaktiviteter.

Han er administrativ leder i Bellevuehallen og med i Den Erhvervsdrivende Fond Bellevuehallerne, som også driver sportsanlægget og faciliterer idrætten for VRI og flere andre foreninger.

"I fondens formålsparagraf står der, at vi primært skal stille lokaler til rådighed til sport så billigt som muligt, og områdets befolkning skal inddrages så meget som muligt. Det er blevet drøftet, om der skulle være fitness eller e-sport i lokalerne, men vi har været vant til mange børn med et fritidshjem. Det giver noget liv, og det kan vi godt li'," siger han.

Syv ansatte til 40 børn

Initiativtageren og tovholderen har arbejdet med projektet i et stykke tid og forventer, at Bellevue Børnehave står klar 1. november, men inden da skal der ansættes syv mennesker heraf en leder, og de 40 børn skal findes. Eller måske nærmere udvælges. For at dømme på tilmeldingerne til et kommende informationsmøde er interessen stor.

"Interessen er enorm, og der er allerede 50, som har tilmeldt sig vores informationsmøde 25. april, og vi regner med vi ender op med en 80-100 deltagere. Vi ved, der er et behov for nye institutioner, og at der er udfordringerne med institutionspladser og også vil være det i fremtiden, hvis man kigger på kommunens tal," siger Søren Schjødt.

Efter informationsmødet kan man dagen efter klokken 8 skrive sit barn op til en plads i idrætsbørnehaven. Herefter er der stiftende generalforsamling 13. maj klokken 19, hvor der skal dannes en bestyrelse, som skal i arbejdstøjet, da det er planen, at der skal ansættes en leder 1. august. Vedkommende skal arbejde med forberedelsen og klargøring til modtagelse af børn 1. november. Lederen får blandt andet til opgave at finde institutionens faglige personale samt omsætte de pædagogiske visioner og målsætninger til praksis.

"Det bliver en unik mulighed for både personale og forældre at være med til opstarten af en privat institution, hvor vi ikke er begrænset af vaner og traditioner, og hvor mulighederne i princippet er uendelige, bare de flugter med vores målsætning om at have fokus på sport, idræt og bevægelse samt en stor grad af skoleparathed," fortæller Søren Schjødt.

Han oplyser, at interesserede kan tilmelde sig informationsmødet 25. april klokken 19 via bellevuehallerne.dk

Fakta om Børnehaven Bellevue

    Privat børnehave med fokus på idræt, sport og bevægelse

    Beliggende i Bellevuehallen i Risskov

    Åbning: 1. november 2019

    Antal børn: 40

Publiceret 22 April 2019 06:00