Præsteklumme:

Glædelig påske!

Af
Berit Schelde Christensen

sognepræst Hasle Kirke

præsteklumme Det er 70 år siden, Big Bang teorien blev formuleret. Den er det hidtil bedste svar på, hvordan verden blev til. Men derfor kan der jo godt runge et endnu dybere spørgsmål i en menneskehjerne. Nemlig ”Hvorfor?” Hvorfor i alverden blev verden til? Hvad er meningen – med livet – med mig? Det er dét spørgsmål, som kristendommens univers giver fortællinger og rum til at svare på. For svaret på tilværelsens dybe ”Hvorfor?” - ja det må man nok selv arbejde sig frem til og ind i gennem hele sit liv.

Derfor er kristendommens fortællinger netop ikke teorier, der bliver fremsat, så vi kan forstå. Men fortællinger. Fortællinger vi kan bruge til at leve os ind i og til at nærme os alle de andre komplicerede spørgsmål i livet. Også mit eget personlige eller hemmelige ”Hvorfor?” Hvorfor skulle det ske? Hvorfor blev det ikke, som jeg havde håbet og regnet? med? Hvordan kommer vi videre – med mit liv?

Kristendommens grundfortælling – påskefortællingen - den handler ikke om, hvordan verden blev skabt. Den handler om, hvordan verden og vores liv bliver skabt på ny. Nogle kvinder fandt en tom grav påskemorgen. De var ikke optaget af spørgsmålet ”hvordan?”. Men af at det var sket – som han havde sagt! Graven var tom. Men det var ordene, som Jesus havde talt ikke. Fyldt af tro på den Gud, som aldrig kunne eller ville glemme sit menneske, begav de sig ind i endnu en ny dag. Endnu en ny begyndelse. Glædelig påske!

Publiceret 18 April 2019 10:00