Martin trækker stærke kvinder til Lystrup

Lørdag 20. april er der 'Danish Strongwoman Competition' i Sports Club Lystrup

Af
Kim Skovrup Andersen

Styrkekonkurrence 46-årige Martin Lægdsmand er spændt i disse dage, for i de seneste par måneder har han brugt det meste af sin fritid på at arrangere et stort stævne for stærke kvinde. Han har planlagt detaljer, opbygget banen og arrangeret prøvetræninger.

"Jeg har da en del sommerfugle i maven, fordi jeg ikke har prøvet at arrangere så stort et stævne før," siger han.

Ejeren af Aarhus Murer & Tømrerfirma i Lystrup har altid selv løftet tunge ting på hobbybasis som en sportsgren for at holde sig selv kørende til håndværkerfaget.

Der har været kvinder forbi den udendørs bane på Sønderskovvej i Lystrup for at træne til det store stævne.

Der har været kvinder forbi den udendørs bane på Sønderskovvej i Lystrup for at træne til det store stævne.

I påsken går det løs, når 'Danish Strong Woman Competition' bliver arrangeret på den udendørs stærkmandsbane ved siden af Sports Club Lystrup på. En bane, han selv har bygget fra bunden, da en af hans ansatte trænede til DM i at være stærk mand. Til den opbygning har været i dialog med Letbanen, som han har fået togskinne-rester fra, og flere af aktiviteterne er bygget op med disse skinner.

Et års fødselsdag

Nu fylder banen et år 20. april, og det skal fejres med et stævne på Sønderskovvej 16B.

Men hvorfor så lige en stærk kvinde-konkurrence?

"Det er først og fremmest for at få noget mere ligestilling ind i sporten, og lige nu er der ikke så mange stævner for dem. Jeg synes, det er megaærgerligt, for min fornemmelse er, at der er mange kvinder, der vil det her, men der sker ikke så meget," siger arrangøren og fortsætter:

"Jeg synes, det er fascinerede, at der kun er én vinder, og det er simpelthen den stærkeste. Det er på den måde en meget ærlig sportsgren, synes jeg."

'Danish Strong Woman Competition' starter klokken 10 lørdag 20. april, og forventningerne er høje:

"Jeg håber, dette stærk kvinde-stævne er med til at sætte Lystrup på landkortet, og at vi viser, at vi har noget som andre fitnesscentre ikke har. Min tanke er, at det her stævne bliver en semi-succes, og så håber jeg på, at vi fremover kan står for en årlig stærk kvinde-konkurrence. Min drøm er at være med til at arrangere DM gennem Danske Stærkmandsforening 'DFSA'," fastslår Martin Lægdsmand.

Deltagere fra Fyn og Jylland har meldt deres ankomst til 'Danish Strong Woman Competition', hvor der i alt er 15 deltagere i to forskellige vægtklasser med pokaler og andre gevinster.

"Alle gør en kæmpe indsats uden økonomisk gevinst, og der har været en kæmpe opbakning fra lokale virksomheder, så derfor har det været en stor fornøjelse at arrangere, og næste år forventer jeg at gentage stævnet i endnu større skala," siger Martin Lægdsmand.

Publiceret 18 April 2019 10:00