Koncerndirektør-duoen Anders Grønborg og Esben Mols Kabell har sammen med resten af Lasertryk.dk leveret et flot millionoverskud i 2018. Pressefoto

Koncerndirektør-duoen Anders Grønborg og Esben Mols Kabell har sammen med resten af Lasertryk.dk leveret et flot millionoverskud i 2018. Pressefoto

Lasertryk.dk laver nyt rekordresultat og fortsætter opkøb af konkurrenter

Landets største trykkeri, Lasertryk.dk, tjener kassen og har næsten fordoblet millionoverskuddet fra sidste regnskabsår

Med en omsætning på 430 millioner og en 34 procents stigning i driftsindtjeningen er der god grund til at trække på smilebåndene i det nordlige Aarhus, hvor Lasertryk.dk holder til.

Trykkeriet, der efter 20 år i branchen solidt har indtaget tronen på det danske trykkerimarked, og dets moderselskab Scandinavian Print Group A/S har netop afleveret årsregnskab, og det viser, at omsætningen er løftet med 31 millioner kroner på et år, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Omsætning er én ting, men indtjening er noget andet, og her er der i allerhøjeste grad også grund til glæde hos Lasertryk.dk.

Resultatet før skat landede på hele 34 millioner kroner i 2018 mod 19 millioner året før.

Ifølge koncerndirektør-duoen, Anders Grønborg og Esben Mols Kabell, er alt, som det skal være.

"Alt kører planmæssigt i forhold til vores strategi, hvor vi satser både på organisk vækst og opkøb. Specielt vores software til større virksomheder har bidraget positivt til væksten," siger Anders Grønborg.

Køber konkurrenterne

Makkerparret dvæler dog ingenlunde ved succesen, men går aggressivt til markedet for at konsolidere virksomhedens fremtrædende position. I de første tre måneder af 2019 har Grønborg og Kabell overtaget seks konkurrenter. Heriblandt er også Lasertryks første udenlandske opkøb, som er et svensk trykkeri.

Og Esben Mols Kabell varsler flere opkøb.

"Med de seneste opkøb har vi i koncernen overtaget 15 trykkerier de sidste fem år. Det er særligt spændende, at vi nu er kommet i gang med at købe op i udlandet, og vi er i dialog med flere svenske og danske trykkerier omkring opkøb," siger han.

Siden 2013 er medarbejderstaben vokset fra 135 til 478, og Lasertryk.dk's historie er i det hele taget en historie om løbende vækst.

Siden Lasertryk afleverede sit første regnskab, har virksomheden kun haft røde tal på bundlinjen i dens to første leveår, årene 1999 og 2000. De efterfølgende 18 regnskabsår har alle givet overskud, og i godt halvdelen af trykkeriets 20 leveår har man kunnet printe et tocifret millionoverskud på bundlinjen.

dp

Publiceret 17 April 2019 16:45