Ranstad-medarbejdere klar på at give den en skalle.

Ranstad-medarbejdere klar på at give den en skalle.

Virksomhed sendte medarbejderne ud i frivilligt arbejde - med løn

Vikarbureauet Randstad i Aarhus dedikerede 50 ansatte til at hjælpe med arbejde i en god sags tjeneste

Fredag den 12. april mødtes cirka 50 medarbejdere fra vikarbureauet Randstad ikke ind på deres vanlige arbejdsplads, men derimod på Aarhus Frivilligcenter. Herefter rykkede de videre ud til Reden, Kirkens Korshær, Kvindehuset, Gallo-gartneriet og Wefood – i en god sags tjeneste.

De 50 Randstad-ansatte arbejder normalt med at finde kandidater til virksomheder i Danmark, men fredag var de af ledelsen udstationeret til frivilligt arbejde, oplyser vikarbureauet i en pressemeddelelse.

Græsslåning hos Kvindehuset

Græsslåning hos Kvindehuset

Dog ikke mere frivilligt, end at de fik almindelig løn for det. Initiativet er nemlig en del af projektet 'Randstad with Heart', som indebærer, at alle Randstads 40.000 medarbejdere på verdensplan én dag om året får en betalt fridag til godgørende arbejde.

I Danmark har ledelsen besluttet, at virksomhedens medarbejdere sammen tager en dag ud af kalenderen og hjælper frivillige sociale foreninger i Aarhus til gode. Frivilligcenter Aarhus, der er paraplyorganisation for indsatserne i Aarhus, koordinerede dagen.

"Jeg synes, det er et fantastisk projekt at være en del af, og jeg er stolt af at arbejde i en organisation, som giver deres medarbejdere fri en dag om året i frivillighedens tegn. Men jeg er endnu mere stolt af måden, mine danske kollegaer har taget projektet til sig. Da vi blev præsenteret for projektet, kom en af mine gode kollegaer hen til mig og spurgte, om vi ikke skulle gå ud alle sammen i fællesskab, og det synes jeg var en fantastisk idé," siger Nima Astanehdost, der er administrerende direktør i Randstad, og som selv lavede malerarbejde i Kirkens Korshærs varmestue i Nørregade.

Redens haveborde slibes.

Redens haveborde slibes.

"Jeg vil virkelig anbefale andre virksomheder at være sammen på den måde, for det giver noget helt særligt, og det styrker i den grad kulturen i virksomheden," siger hun.

Trætte frivillige

Dennis Hyldgaard har været projektleder på Frivillighedsdagen og var sendt ud til butikken Wefood på Vesterbro Torv.

"Til daglig sidder de fleste af os jo foran en computer og gennemfører jobinterview – og det er ret stillesiddende arbejde. Men i dag er vi blevet udfordret fysisk. Nogle har flyttet syv tons jord, nogle har plantet, nogle har vasket møbler og malet vægge og andre har fyldt varer på hylder for at bekæmpe madspild," fortæller han og tilføjer, at det var nogle godt brugte medarbejdere, der mødtes sent på eftermiddagen.

"Alle var godt nok trætte, da vi mødtes bagefter, men stemningen var helt i top, og alle følte sig trætte på en sund måde," siger han.

Dennis Hyldgaard fylder hylder hos WeFood på Vesterbro Torv.

Dennis Hyldgaard fylder hylder hos WeFood på Vesterbro Torv.

På Frivilligcenteret var leder Hanne Sanderhoff Degn meget tilfreds med indsatsen, og hun håber, at mange andre virksomheder vil lade sig inspirere af Randstad.

"Det har været en rigtig god dag, og tilbagemeldingerne fra de steder, hvor Randstads medarbejdere har været ude at arbejde, har alle været yderst positive. Der er virkelig blevet gjort en forskel for en række foreninger og mennesker, som i dén grad har brug for det," fortæller hun.

Det lavede Ranstad-medarbejderne:

Kirkens Korshær:

  Malerarbejde hos Kirkens Korshær

  Hjælp i butikken hos Kirkens Korshær

  Forefaldende arbejde i det grønlandske værested som dagligt varetages af Kirkens Korshær

Folkekirkens Nødhjælp:

  Vareopsætning, vask og ekspedition i butikken Wefood

Kvindehuset:

  Vask af møbler

  Havearbejde

  Plantearbejde

Gallo Gartneriet:

  Havearbejde

  Flytning af jord

  Istandsættelse af drivhus

Reden:

  Malerarbejde

  Rengøring

  Hjælp til udendørs faciliteter – istandsættelse af havemøbler og lignende

Publiceret 15 April 2019 20:36