OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Præsteklumme:

Påskens drama og betydning

Af
sognepræst Henrik Oest

Helligåndskirken

præsteklumme Palmesøndag er første dag i påsken, den vigtigste højtid. Påsken er et drama, en historisk fortælling om Jesus fra Nazareth, der palmesøndag får en jublende modtagelse, da han rider ind i Jerusalem på æselryg. Jesus tiljubles som Messias, frelseren fra den romerske besættelsesmagt. Ved at ride på et æsel viser Jesus dog, at han ikke skulle forstås som en der ville regere med magt fra et palads. Han ville regere fra et kors. Han ville besejre synd og død og vise, at kærligheden overvinder selv døden.

De fire særlige dage i påsken palmesøndag, skærtorsdag, langfredag og påskedag er et kæmpedrama om vild jubel, men også om forhadte råb: ”Korsfæst ham”. En historie om 12 venner, der lovede troskab, men som forrådte og fornægtede deres bedste ven, om tortur og korsfæstelse. En historie, der ender godt, fordi kærligheden får det sidste ord også over døden.

Påsken er frem for alt en fortælling som har evig gyldighed for os. En nærværende historie med en afgørende betydning, fordi den forholder sig til det uundgåelige faktum, at vi alle skal dø, en tid er det forbi for alle. Påskens drama ender med en tom grav og disciplenes møde med den korsfæstede. De forstod ikke, hvordan Jesus kunne besejre den eller så definitive død, men de så ham som den levende, og så kunne de ikke andet end at tro. Tro på at Guds kærlighed ved påskens store drama viser, at der er åbnet en dør ind til Guds evige himmel, som ingen herefter kan lukke i.

Der er alle gode grunde til at gå i kirke i påsken. Det giver håb og evig glæde.

Publiceret 13 April 2019 07:00