Hilde (til venstre) og Lærke var sammen med 400 skolekammerater på jagt efter skrald i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Foto Mårslet Skole

Hilde (til venstre) og Lærke var sammen med 400 skolekammerater på jagt efter skrald i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Foto: Mårslet Skole

Se kortet:

Aarhus samlede mest affald i naturen

Mere end otte ton affald og over 100.000 cigaretskod blev naturen reddet fra, da der var landsdækkende Affaldsindsamling

Det er et næsten ubegribeligt og sørgeligt tal, hvis man tænker over, at det har ligget og forurenet i naturen.

Men heldigvis blev naturen i Aarhus også renset for hele 8.153 kilo affald og sendt rette sted hen, da der i uge 13 var landsdækkende Affaldsindsamling arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening.

Ifølge foreningen hjalp over 200.000 børn og vokse med at støvsuge affald fra mennesker, der mener, at naturen er en skraldespand.

De mange indsamlere skånede i alt naturen for 156 ton affald - herunder 110.000 dåser og over 1,5 million cigaretskod, skriver Danmarks Naturfredningsforening, der har kortlagt, hvor meget, der blev samlet i landets kommuner.

Der blev i Aarhus samlet godt et halvt ton mere end i København på andenpladsen, mens Herning på tredjepladsen samlede 6,7 ton affald.

København fik førstepladsen for at samle næsten 140.000 cigaretskodder. I Aarhus blev det til en andenplads med 106.148 skodder.

Herunder kan du se et kort med, hvor meget affald der blev samlet i de forskellige kommuner:

 

Publiceret 11 April 2019 19:37